RECEPTY: Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy budete možná znát, není to nic nového pod sluncem. Aby mohla ale tuto úžasnou buchtu i dcera, trochu jsem recept upravila. A i přesto, že je zde méně cukru než v původním receptu, je buchta sladká a dobrá. Navíc vhodná pro děti do 1 roku. Tak třeba se vám bude recept také hodit…

Co budete potřebovat

Těsto

  • 200 g másla
  • 300 g špaldové mouky hladké
  • 100 g ovesných vloček (jemné nebo mleté) nebo mandlové mouky
  • 70 g kokosového cukru (pokud máte radši sladší, můžete dát trochu víc)
  • 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
  • 4 žloutky
  • 2 lžíce mléka

Náplň

  • 4 jablka
  • 1 tvaroh ve vaničce (já dala tučný)
  • 4 bílky
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetku vanilky

Postup

  1. Máslo nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud je změklé, strouhat nemusíme a jen vložíme od misky.
  2. Přidáme žloutky, kokosový cukr a rukou smícháme. Pokud máte rádi buchty spíše sladší, nebojte se klidně cukru přidat (20-40 g).
  3. Přisypeme špaldovou mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva a nalijeme 2 lžíce mléka. Vypracujeme hladké těsto. Pokud se hodně lepí, můžeme ještě přidat špaldovou mouku.
  4. Z těsta 1/3 oddělíme a dáme do mrazničky.
  5. Zbylé těsto vytlačíme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
  6. Na těsto rozetřeme tvaroh.
  7. Jablíčka očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vymačkáme vodu, slijeme ji a poté jablka rozvrstvíme na těsto.
  8. Jablka posypeme skořicí a vanilkou. Můžeme přidat také mleté nebo nastrouhané oříšky, pokud máme rádi.
  9. Z bílků ušleháme sníh a rozetřeme ho na jablíčka.
  10. Z mrazáku si vytáhneme zbytek těsta, nastrouháme a posypeme jím celý koláč.
  11. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C asi 25 minut. Poté snížíme na 150 °C a pečeme ještě další 25 minut.
  12. Hotový koláč necháme vychladnout a nakrájíme.
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments