ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Skalka family park (Ostrava)

Zábavné aktivity pro děti i dospělé, a to v zimním i letním období. Právě to nabízí ostravský Skalka family park, který je určen především dětem v předškolním a školním věku a jejich rodičům. My jsme ale byli s mladší a věřím, že by si taky své vyžití našla. Součástí areálu je také mini Zoo a nechybí samozřejmě ani místo, kde si dáte něco dobrého k jídlu nebo pití.

Vybavení areálu

Skalka family park se rozkládá na ploše 8 hektarů. Najdeme zde například klouzačky, houpačky, trampolíny, skákací hrady, kolotoč, průlezkové centrum, vodní aktivity včetně lodiček, lanové centrum a lanovou pyramidu, horolezeckou stěnu, pískoviště, workout hřiště i mnoho jiných atrakcí.

V zimně je pak k dispozici také plocha na bruslení, sjezdovky včetně pomy, kopec na bobování a speciálně pro děti je připraven dětský skipark.

Po celý rok navíc funguje mini Zoo a samozřejmě také bistro a restaurace s terasou, ze které můžete sledovat své starší děti.

Kde areál najdete?

Skalka se nalézá na okraji Ostravy, asi 2 km od Vřesinské tramvajové smyčky. Dostanete se zde třeba autem po silnici 1. třídy č. 4692. Auto můžete zaparkovat na bezplatném parkovišti hned u areálu. Je možné využít také tramvajového spojení, ale poté musíte dojít kousek pěšky.

Cena

Do areálu je vstup zdarma. Platí se ale některé konkrétní atrakce. V zimě například vlek či bruslení (více zde). V létě pak zaplatíte za různé trampolíny, lanové centrum, klouzačky, skákací hrady, vodní aktivity, tubingovou dráhu a další.

Celkové hodnocení

Skalka family park nabízí vyžití pro celou rodinu. V létě mi přijde, že je aktivit (hlavně pro děti) mnohem více. Ale i v zimě si určitě každý najde své, obzvláště pokud lyžujete nebo bobujete. V areálu nechybí technika pro zasněžování, díky čemuž je možné lyžovat a bobovat i tehdy, když není jinde sníh.

Pro menší děti bude určitě zážitkem mini Zoo, kde jsou nejen živá zvířátka, ale také různé vzdělávací tabule nebo modely zvířat.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments