ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Hrabovjanka

Lesní park Hrabovjanka vznikl teprve nedávno. Původně se jednalo o neudržovanou plochu města Ostravy, kde byly jen spadlé stromy a spousta nepořádku. Nyní je to ale místo radosti, her a odpočinku. Park je navíc situován prakticky ve městě, takže je dobře dostupný a nabízí oázu klidu nejen místním obyvatelům.

Popis místa

V parku je spousta zábavných a edukativních prvků pro děti – houpačka, pexeso, neposedná kladina…

Zajímavá je také vodní dráha – tu jsme bohužel nemohli v zimě naplno využít. Ale v létě bude určitě zajímavá – stačí nanosit vodu z pár metrů vzdáleného potůčku…

Mezi stromy je pak natažena krátká lanová dráha.

Dále zde najdeme živý altán z vrbového proutí, ptačí a netopýří budky či krmítka. A protože nedaleko stál dříve mlým, jeden z prvků obsahuje také mlýnský kám.

V parku nechybí lavičky a místa k posezení.

Můžete se také projít po dřevěné stezce, kde se dozvíte zajímavosti z přírody.

Hned vedle Hrabovjanky vede cyklostezka, po které je to jen pár desítek metrů k řece Ostravici, podél které vede rovněž cyklo stezka.

Praktické informace

Park se nachází na okraji Ostravy-Hrabové, naproti garážím. Vstup je bezplatný (park v postatě není ani ohraničen). Auto je možné zanechat u garáží nebo u nedalekých domů.

Celkové hodnocení

Lesní park Hrabovjanka má krásné dřevěné prvky, které potěší nejen děti, ale i dospělé. V létě mohou děti využít také řeku, kde si mohou hrát a sledovat drobné rybky. Park je malý, ale jakmile si děti pohrají, můžete se vydat na procházku kolem Ostravice.

Park funguje teprve 2 roky, takže jsou aktivity ještě krásné, nové a nepoškozené (narozdíl od nedalekého Lesního parku v Klimkovicích, který je sice na podobném principu, ale za těch pár let už je v mnohem horším stavu).


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
View all comments
Katka
Katka
3 let před

Juu děkujeme za tip, určitě se pojedeme podívat 🙂