RECEPT: Kedlubnové zelí

Už jste slyšeli o kedlubnovém zelí? Je to jednoduchá a chutná alternativa ke klasickému zelí. Budou se oblizovat nejen děti, ale také dospělí. Vhodné od zavedení potravin (bez soli od 8. měsíce).

Co budete potřebovat

  • máslo nebo ghí
  • cibule
  • kedlubna
  • kmín
  • sůl

Postup

  1. Na másle nebo ghí (přepuštěné máslo) necháme zesklovatět cibulku.
  2. Přidáme na hrubou nastrouhanou kedlubnu a kmín.
  3. Zalijeme trochou vody a dusíme, dokud kedlubna nezměkne.
  4. Pro děti starší 1 rok můžeme přidat na dochucení sůl.

Tipy na závěr

  • My podávali s brambory a jehněčím masem.
  • Skvěle se ale hodí i kuřecí, vepřové nebo hovězí maso.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *