HUDBA: Tipy na moderní písničky pro děti

Písničky k životu neodmyslitelně patří. A k tomu vedu i své dítě. Kromě našeho domácího zpívání klasických písni jsem ale hledala také něco profesionálního. Co můžeme pustit doma na pozadí nebo v autě. A pár takových jsem našla.

Byla jsem přitom překvapena, kolik písniček a zpěváků se dětem i v dnešní době věnuje. Pokud v tom také tápete, níže přináším přehled našich nejoblíbenější interpretů. A časem doplním články s dalšími tipy, nejen moderními, ale i klasickými písničkami a hudebníky.

Písničky pro děti

YouTube kanál Písničky pro děti byl u nás dlouhé týdny nejoblíbenější. Především když dcera měla méně než rok a už nevydržela delší cestu v autě. Jedná se o klasické a notoricky známe dětské písničky, ke kterým jsou ale tvořena nová animovaná videa. A proto je zařazuji mezi novodobé počiny. Videa jsou jednoduché a barevné. Přitom se ale děti naučí i klasiku typu Holka modrooká, Kalamajka, Pásla ovečky a mnoho jiných písniček.

Čiperkové

Čiperkové je hudení skupina děti, kteří zpívají převážně své vlastní písničky. Děti jsou vidět také na videoklipech, které jsou doplněny o různé počítačové animace. U novějších nahrávek je součástí také text písní, který běží místo titulků. Čiperkové pořádají koncerty po celé republice. Jejich YouTube kanál naleznete zde.

Štístko a Poupěnka

Motýlek Štístko a Víla Poupěnka je dvojice hudebníků, která opět zpívá hlavně své autorské písničky. Videoklipy jsou hrané, nenajdeme zde už tolik počítačových animací jako u předchozích dvou projektů. Ničemu to ale nevadí. Ve videoklipech jsou používány zajímavé rekvizity, aby to bylo pro děti přitažlivé. Dvojic opět vyjíždí koncertovat po celé republice. YouTube kanál s jejich tvorbou naleznete zde.

Míša Růžičková

Ostravská zpěvačka a textařka Míša Růžičková má na svém kontě už několik úspěšných CD a DVD s dětskými písněmi. Kromě toho vystupuje po celé České republice a pořádá také prázdninové pobyty, na kterých se dětem věnuje, natáčí s nimi své videoklipy a mnoho dalšího. Její YouTube kanál najdete zde.

Fíha tralala (SK)

Na první pohled ztřeštěná a šílená slovenka alias skřítek Fíha se těší u dětí velké oblibě. Vystupuje v pestrobarevných oblečcích a zpívá opět vlastní tvorbu. Kromě CD, DVD a koncertů (SR i ČR) je známá také divadelními představeními. Videokanál Fíha tralala naleznete zde.

Smejko a tanculienka (SK)

Další slovenský počin, který je hodně populární, je dvojice Smejko a Tanculienka. Osobně se mi teda moc nelíbí, ale dětem ano. Vytvořili už několik CD a DVD, jezdí koncertovat po Slovenské i České republice. Jejich YouTube kanál naleznete zde.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments