ČTENÍ: Minipohádky – Červená Karkulka

Hledala jsem knížky, ze kterých bychom si mohli večer číst pohádky. Bohužel klasické, při kterých já čtu a dítě má poslouchat, u nás moc nefungují. Dcera (19 měsíců) ráda obrázky a ideálně, když do všeho může zasahovat. Tak mě napadlo pořídit Minipohádky od Svojtky. Sice je tam textu méně, ale doufala jsem, že něco domyslím a jinak budeme hlavně koukat na obrázky.

A světe div se, čteme už měsíc každý den a když jde prcek spát, hned bere minipohádku, že si jdeme ještě číst. Nejoblíbenější je přitom červená Karkulka, kterou čteme pořád dokola.

Obsah knihy

Leporelo vypráví známý příběh o červené Karkulce. Je ale přizpůsobeno malým dětem, a tak je příběh hodně zjednodušen. Text je navíc psán veršovanou formou. K tomu na každé stránce nalezneme nějaký pohyblivý prvek, který děti více vtáhne do děje.

Na úvodní stránce najdeme červenou Karkulku, která prochází lesem. Za ní po špičkách cupitá vlk. Stačí pohybovat červeným kolečkem do stran a oba se skutečně hýbou.

Na další stránce se de facto dostáváme na začátek příběhu. Maminka vyprovází Karkulku na cestu k babičce. Na vše dohlíží vlk, který je schovaný za stromem.

Třetí dvojstránka nás zavede do babiččiny chaloupky. Zatímco Karkulka trhá venku babičce kytičku, vlk sní babičku a lehne si místo ní do postýlky.

Poté přichází do pokoje Karkulka, na kterou si vlk už brousí zuby. Jak cvakají se mohou přesvědčit samy děti tím, že modré kolečko posunují nahoru a dolů.

Co by to byla za pohádka bez šťastného konce. Přichází myslivec, který zachrání Karkulku i babičku a vlka vyžene ven. Ten pak utíká a utíká pryč, což si děti mohou samy vyzkoušet, když pohybují ozubeným kolečkem.

Formát knihy

Minipohádka o Červené Karkulce, stejně jako další knihy v této sérii, má pevné a hrubé stránky. Knížka je menší, takže ji může vzít do ruky i malé dítě. Je lehká a vhodná i na cesty.

Cena a dostupnost

Knížku můžete zakoupit v knihkupectví, na různých e-shopech nebo přímo v Nakladatelství Svojtka či Knihy Dobrovský. Cena se pohybuje v rozmezí 140-210 Kč.

Celkové hodnocení

Obrázkové knížky s pohyblivými prvky umožňují dětem zapojit se do děje a u nás je právě teď období, kdy hrozně baví. Jsem ráda, že jsou takto zpracovány i klasické pohádky jako třeba Červená Karkulka. Když jsem četla tento příběh z normální knihy, vůbec nezaujal. Ale od doby, co máme Minipohádku od Svojtky, tak slyším celý den jen Karkulka, vlk a když někde jedeme, první v batůžku je právě tato knížka.

Je pravdou, že text je hodně zkrácen. A takové to tradiční „Babičko, proč máš tak velké oči…“ mi tam trošku chybí. Vždy ho ale doplním sama a vyřešeno.

Kromě krásných pestrých obrázků se mi navíc líbí hodně i cena. Pořídit tuto knihu za cenu kolem stokoruny není problém. Je to měně než stojí třeba Minipedie nebo jiné podobné knihy. Na výběr jsou také další pohádky, pokud zrovna Červenou Karkulku nemusíte. Ale dle mého je opravdu krásně zpracovaná a stojí za to. Náhled máte také již tradičně ve videu níže, tak rozhodně koukněte.


Nakladatelství: Svojtka&Co.
Rok vydání: 2016
Rozměr: 180x180mm
Váha: 0,336 kg
Počet stran: 10
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments