ČTENÍ: Skopičiny kocoura Silvestra

Kniha Skopičiny kocoura Silvestra v sobě spojuje zajímavý příběh plný vtipných situací a zároveň také spoustu zábavných aktivit jako hádanky, doplňovačky, přiřazování nebo básničky, které dětem čtení ozvláštní.

Je určena především menším čtenářům, přibližně od 4 let. Potěší ale určitě i malé školáky, protože příběhy jsou krátké, psané velkými písmeny a dobře se čtou.

Obsah knihy

Kocour Silvestr žije sám s babičkou a touží poznávat svět. Rád by byl také lidmi obdivován, a tak se vydá do Zoo, kde se snaží napodobit zvířata, které mají návštěvníci rádi, aby získal taky trošku pozornosti a obdivu.

Vyzkouší například, jaké to je být želvou a nosit krunýř, chce se stát pávem a mít nádherné peří, pak zase jelenem, takže si přidělá na hlavu větve jako paroží. A to rozhodně není vše. Kocour Silvestr také zatouží být žirafou, velbloudem, lvem, zebrou, papouškem…

Nakonec ho jeho dobrodružné výlety a převleky za vedou až k tygrovi a s jehož pomocí najde konečně to, co hledal. Ocenění, lásku, pocit, že někam patří a především obdiv a zájem, který mu tak chyběl.

Knížka je členěná do krátkých kapitol, přičemž na začátku každé jsou 2 stránky s příběhem a pak následují různé zábavné aktivity. Například v podobě básničky, která je navíc kombinovaná s malovaným čtením.

Pro čtenáře jsou také připravené úkoly – například určit, které zvířátko je nejrychlejší.

Nebo doplnit slova do básní.

Zvířátka děti porovnávají i z hlediska váhy – kdo je těžší?

Některé názvy musí děti rozluštit. Třeba pomocí různých rébusů.

Děti se také v úkolech učí. Například když mají přiřazovat, co které zvířátko jí.

Formát knihy

Kniha je lehká, má pevnou vazbu, klasické papírové stránky a je trošku větší než formát A5.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Grada. Cena je 229 Kč, ale v rámci slevových akcí můžete často koupit i levněji.

Celkové hodnocení

Knížka Skopičiny kocoura Silvestra nabízí krátké komické příběhy, kde hlavní roli hrají zvířátka. Takže pro děti obvykle zajímavé téma. K tomu je celá kniha doplněna o ilustrace zvířátek. Co se mi ale nejvíce líbilo bylo zkombinování s úkoly, které jsou jednoduché, různorodé a zábavné.

Kniha vyšla teprve v lednu letošního roku, takže se jedná o novinku a my děkujeme Nakladatelství Grada, že jsme ji mohli mezi prvními vyzkoušet. Autorkou je opět Zuzana Pospíšilová, která má na svědomí také další dětské knihy (například Anežka a kouzelná baletní sukýnka, o které jsem psala nedávno v této recenzi).


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Link Dao
Rok vydání: 2020
Rozměr: 166×243 mm
Počet stran: 80
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments