TIPY: Přírodní kosmetika pro děti Weleda

S narozením Beky jsem začala řešit, jaká kosmetika je pro děti skutečně vhodná. Spoustu výrobků se totiž tváří, že jsou pro děti to nejlepší, a přitom jsou v nich třeba nežádoucí látky, parfémy a různé jiné škodliviny, což dětské pokožce rozhodně neprospívá. I když kosmetiku hlavně u miminek nepoužíváme denně, tak jsem chtěla raději něco spíše přírodnějšího. A tak jsme se dostali k Weledě.

Postupně jsme vyzkoušeli spoustu jejich výrobků a nakonec jsme zůstali u pár, které jsem nyní dokoupila i na druhé miminko, protože se nám osvědčily a jsme s nimi fakt spokojeni. A o těch vám dnes povím trošku více.

Tento článek nemá být nějakou agitací k tomu, abyste všichni hned letěli do obchodu a děti od teď mazali jen Weledou, protože jen ona je vhodná. To rozhodně nechci tvrdit. Spíše bych ráda předala své téměř tříleté zkušenosti, protože se na to sem tam objeví dotaz.

Měsíčkový krém na opruzeniny

Tohle je náš nejoblíbenější výrobek od Weledy a už nás mnohokrát zachránil. U Beky jsme na něj přešli pár týdnů po narození, kdy nám jiné produkty na plenkovou dermatitidu moc nezabíraly. Na tento krém jsem našla doporučení v nějakých diskuzích, a tak jsme se rozhodli ho zkusit. A už po pár použití bylo zarudnutí pryč. Od té doby na něj nedáme dopustit.

Nemazali jsme při každém přebalení, ale jen v případech, kdy se objevilo nějaké zarudnutí. A vždy po pár nánosech zmizelo, takže účinnost opravdu překvapivá a rychlá. Měsíčkový krém na opruzeniny příjemně voní a snadno se roztírá. Je sice dražší, ale stačí ho jen troška, takže nám dlouho vydržel.

Cena: 155 Kč
Objem: 75 ml

Původně jsme měli větší balení, které je uvedené výše. Ale postupně jsme dokoupili i menší na cesty, protože mě nebavilo neustále přehazovat krém tam a zpátky. Cestovní balení je složením úplně stejné, jen je prostě mnohem menší, takže nezabírá tolik místa. Měla jsem ho v přebalovací tašce a používala dle potřeby.

Cena: 63 Kč
Objem: 10 ml

Srovnání velkého balení (75 ml) a menšího (10 ml).

Měsíčková zubní pasta

Další produkt, který jsme vyzkoušeli na doporučení okolí, je dětská měsíčková zubní pasta. Zvolili jsme ji hlavně proto, že je opět přírodní, bez chemie a hlavně nevadí, pokud ji dítě spolkne. Když měla Beky jen pár zoubků, čistili jsme pouze vodou, ale s přibývajícími zuby jsme přešli na Weledu a jsme u ní dodnes (a ještě určitě nějakou dobu budeme, protože plivání Beky ještě nemá stoprocentní).

Pasta nepění, má příjemnou chuť, kterou si děti většinou oblíbí, a stačí ji opět jen trošička (velikost cca jako hrášek). Takže i když s ní myjeme denně, vydrží nám několik měsíců. Z tuby se dostává snadno.

Cena: 149 Kč
Objem: 75 ml

Měsíčkové pěstící mléko

Beky mívá od narození po koupání sem tam suchou pokožku.Po porodu jsme na to používali obyčejný mandlový olej, ale přeci jen jeho aplikace nebyla úplně komfortní, takže jsme hledali alternativu v podobě mléka. Nakonec se nám nejvíce osvědčilo měsíčkové pěstící mléko, které používáme dodnes.

Nemažeme každý den, ale dle potřeby. A budeme určitě i u druhého miminka. Mléko příjemně voní a dobře se vstřebává. A Beky na vysušenou pokožku rychle zabíral.

Cena: 264 Kč
Objem: 200 ml

Měsíčkový pleťový krém

Pleťový krém od Weledy mám opět hlavně v cestovním balení, protože preventivně moc nemažeme. A když jo, tak bambuckým máslem, které máme stabilně doma. Když jsme ale venku, na výletě či dovolené a objeví se zima, mráz či vítr, tak jsem chtěla mít rovněž něco přírodního po ruce, čím obličej dětí ochráním.

Krém je malý (stejně jako ten cestovní na opruzeniny), takže v batohu či tašce nezabere skoro žádné místo. Dobře se roztírá, je lehce vstřebatelný a pleť je po něm krásně jemná. Používáme často i po rýmě, kdy je pokožka pod nosem hodně vysušená. Koupit se dá i ve větším balení (50 ml).

Cena: 63 Kč
Objem: 10 ml

Celkové hodnocení

Dětská kosmetika od Weledy se nám hodně zalíbila. Protože se jedná o přírodní produkty, nemusíte se bát žádné chemie, což je pro děti paráda. Kosmetiku od Weledy dobře snáší i lidé, kteří mají problémy s atopickým ekzémem. S tím teda (naštěstí) osobní zkušenost nemám, ale pár kamarádek si ji chválilo, takže na tom snad něco bude.

Všimla jsem si, že Weleda zavedla nové značky i pro větší děti (většinou od 3 let), takže Beky možná časem přejde na tuto řadu. Prozatím ale stále používáme tu měsíčkovou a jsme moc spokojeni. Cena výrobků od Weledy je sice trošku vyšší, co si budeme povídat. Ale myslím, že v tomto případě se investice vyplatí.

Vyzkoušeli jsme také pár produktů pro dospělé, v této oblasti ale teprve začínáme, takže moc zkušeností ještě nemám. Prozatím máme Masážní olej, který voní příjemně po bylinkách a je určen nejen k masážím, ale může se používat i po koupeli. Na Vánoce jsem pak dostala i mandlový sprchový krém na citlivou pokožku, který mě potěšil hlavně proto, že nevysušuje. Normálně se musím po sprchování mazat, ale s tímto sprchovým krémem ne (zatím ale používám měsíc, tak uvidíme, jak to bude dále).

Každopádně abych to uzavřela – pokud hledáte pro sebe či děti kosmetiku, která bude přírodní, bez chemie a škodlivin, ale zároveň i běžně dostupná (což byl jeden z mých požadavků při výběru), Weledu mohu určitě doporučit. Koupíte ji v lékárně (já nakupuji hlavně na Benu.cz, protože tam berou manželovy flexipassy a ještě mají často různé akce), ale k dostání je i na různých jiných e-shopech a v některých drogeriích. Pod značkou Weleda samozřejmě najdete mnohem víc produktů, a to nejen pro miminka, ale i pro dospělé. Já jsem vybrala pár, se kterými jsme nejvíce spokojeni.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments