RECEPTY: Květákové halušky s brynzou

Když jsem o květákových haluškách slyšela prvně, moc mě nezaujaly. Protože jsem ale měla doma květák, rozhodla jsem se jim dát šanci. A jsem za to strašně ráda, protože takovou mňamku jsme už dlouho nejedli, a to nejen dcera, ale hlavně i my dospělí.

Recept je jednoduchý (mnohem jednodušší než klasické halušky). Květákové halušky jsou navíc zdravější a pokud jste příznivci LOW CARB stravování, tak vás určitě potěším, že si je můžete dát také!

Pro dítě (věk 20 měsíců) jsem dala brynzy raději méně, přeci jen je dost slaná. Také jsem vynechala anglickou slaninu, tu jsem dala jen nám dospělým. Ale dost povídání a pojďme na recept.

Co budete potřebovat (3 porce)

  • 1 menší květák
  • 150 g brynzy
  • 100 g anglické slaniny
  • zakysaná smetana nebo bílý jogurt nebo Lučina (Palouček)
  • 1 lžička kmínu
  • sůl

Postup

  1. Květák uvaříme v osolené vodě s kmínem. Nemusí být doměkka, naopak ideální je trošku tvrdší.
  2. V misce smícháme brynzu se zakysanou smetanou, jogurtem nebo Lučinou. Pro dceru (20 měsíců) jsem použila brynzy méně a nastavila ji jogurtem. Dospělým jsem pak smíchala zbytek brynzy se smetanou.
  3. Květák rukou nebo vidličkou rozdělíme na menší kousky podobné haluškám a smícháme s brynzou.
  4. Nám dospělým jsem ještě nechala vyškvařit slaninu a tou jsme jídlo posypala. Zkoušeli jsme i uzené a výsledek byl také chuťově moc dobrý.
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments