ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Faunapark (Horní Lipová)

Faunapark Horní Lipová jsme navštívili už několikrát v rámci našich pobytů v Jeseníkách. Mezi hlavní výhody této zoologické zahrady patří to, že je maličká, takže ji zvládnou obejít i menší děti (například naše dvouletá Natálka). Přitom zvířátek je zde spousta a mnohé jsou nezvykle blízko, takže se dobře pozorují.

Faunapark Horní Lipová

Hned při příchodu narazíte na surikaty, které mají jak vnitřní, tak venkovní výběh. V letních měsících se vesele prohánějí mezi kameny, na podzim jsou spíše schované.

Dále zde uvidíte tygra usurijského, pumu americkou nebo lva zlatohlavého.

Ve Faunaparku žije spousta papoušků a dalšího ptactva. Například Ara Araruna, Ara Nobilis, Žako nebo Amazoňan modročelý.

Děti zaujaly dovádějící opičky, kterých je opět více druhů – giboni, lemuři, kosmani, makak či tamarín pinčí.

Na malém jezírku plavaly labutě a kousek vedle žije sovice sněžná, želvy, ale také třeba pštrosi.

V zadním výběhu žije lama a s ní poník Konvalinka.

Zajímavostí jsou zvířátka vyřezávaná ze dřeva, která krásně dokreslují místní atmosféru. Autorem je Rostislav Zimek.

Kromě tradičních českých zvířátek jako slepice ve Faunaparku najdeme třeba i klokany.

V areálu je možnost ubytování v penzionu, což jsme zatím nevyužili. Ale navštívili jsme několikrát tamní hospůdku Maštal, kde jsme si dali kávu a další nápoje.

Praktické informace

Před vstupem do areálu projdete kolem dřevěné boudy, kde se prodávají vstupenky. Konkrétní ceník najdete na webových stránkach Faunaparku. Pro rodiny je zvýhodněná cena a děti do 2 let mají dokonce vstup zdarma. Parkovat je možné vedle objektu na bezplatném parkovišti.

Faunapark není otevřený celoročně. Od listopadu je obvykle do jara zavřeno, takže pokud chcete toto místo navštívit, doporučuji si na webu ověřit otevírací dobu.

Celkové hodnocení

Faunapark Horní Lipová je moc příjemné místo, kde najdete různé druhy zvířat a všechny hezky blízko. Pro nás je výhodou, že je areál maličký, takže ho holky od mala zvládnou snadno obejít samy bez nosítka či kočáru. Na druhou stranu jsme schopni zde strávit i pár hodin, protože se k některým zvířátkům vrácíme. Anebo si dáme v příjemné hospůdce kafe či něco dobrého.

Občas se nám zadařilo zúčastnit se i programu – například jsme viděli, co všechno umí zdejší papoušci, když je pan majitel cvičil. Faunapark je tedy místo, které se našim dětem líbí. Je to málá rodinná Zoo, kde se dostanete ke zvířátům skutečně blízko. Pokud budete někdy v okolí Jeseníku, rozhodně doporučuji navštívit.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments