KNIHA: Nenažraná koza

Opět jsme rozšířili naši sbírku knih od Petra Horáčka, protože mladší Natálka jeho knihy miluje a četla by je pořád. Doma už máme spoustu Horáčkových děl a několik jsme si také půjčili z knihovny. Ale Nenažřaná koza nám stále (jako jedna z mála) chyběla. Na narozeniny jsme ji tedy pořídili a nyní vám ji mohu alespoň trochu představit.

Obsah knihy

Jak už je z názvu patrné, v knize najdeme příběh o nenažrané koze. Zpracován je v typicky Horáčkovském stylu – tedy text v podobě několika vět a k tomu velké barevné obrázky.

Koza se jednoho dne rozhodne, že už ji nebaví se jen tak pást a ráda bych zkusila něco nového. Sní pejskovi žrádlo, prasátku pomeje, vypije kočičce mléko, farmářce ohryže květinu… Ale to rozhodně není vše!

Jejího počítání si však všimne farmář a jeho rodina. Začnou se po koze shánět. Ta ale leží, protože ji není dobře.

Postupně se začne zotavovat a nakonec se plně uzdraví. Farmář a jeho rodina mají radost, že je koze zase dobře. Jenže ona za chvíli přijde s další neobvyklou potravou…

Formát knihy

Kniha je čtvercového formátu a je trochu větší. Má klasické stránky, ale z pevnějšího papíru.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo v Nakladatelství Albatros, kde ji mají běžně za 249 Kč. Ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji.

Celkové hodnocení

Kniha pro děti Nenažaraná koza přináší poměrně jednoduchý příběh, který není ani moc dlouhý. A právě díky tomu je kniha vhodná i pro menší děti. U nás zaujala dvouletou Natálku a četli jsme ji už nesčetněkrát. Vhodná je také pro předškoláky (pětiletá Beky už zná příběh nazpamět).

Příběh je místy humorný, což je nejen díky textu, ale také díky ilustracím. Celkově u nás kniha zabodovala. A doporučuji jako první „větší“ čtení s dětmi, přibližně od 2 let.


Vydává: Nakladatelství Albatros
Autor: Petr Horáček
Ilustrace: Petr Horáček
Rok vydání: 2019
Rozměr: 243×270 mm
Hmotnost: 462 g
Počet stran: 32
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments