KNIHA: Krtek a paraplíčko

Příběh Krtek a paraplíčko mám spojený se svým dětstvím, protože jsme ho měli doma a četli stále dokola. Před pár týdny jsem v knihovně narazila na knížku se stejným názvem a i když obal vypadal jinak, rozhodně jsem ji tam nemohla nechat.

Doma jsem zjistila, že uvnitř je vše tak, jak si pamatuji. Kniha má tedy nový přebal (což se asi není čemu divit, když od mého dětství uběhlo pár desítek let), ale jinak si zachovala to, co měla. A s radostí jsem ji tedy začala číst i s holkami.

Obsah knihy

Krtek se ocitne se svojí hromádkou uprostřed harampádí, které někdo odložil do přírody. Vidí matraci, rozbité džbánky, korálky, ale nejvíce ho zaujme pruhované paraplíčko. Obzvláště když se mu povede ho spravit.

Paraplíčko se mu zato odmění a nenechá ho jen tak na holičkách. K zemi se snáší jako padáček, v řece se otočí jako lodička…

Pak si kretk všimne prodavače, který má podobný deštník a pod ním prodává melouny. Pán mu jeden meloun podaruje a krtek si hned otevře stánek pro své kamarády. Nakrájí meloun a už píská na myšku, zajíce, žabku či ježka. Z povzdáli je ale sleduje pes a v nestřežené chvíli ke krtkovi a kamarádům vyrazí. Co teď? Zachrání je paraplíčko?

Formát knihy

Kniha je velká jako formát A5, má pevnou vazbu trochu tvrdší stránky.

Cena a dostupnost

Kniha je aktuálně vyprodaná, ale snad bude brzo dotisk. Nebo můžete vyzkoušet štěstí na bazárcích či v antikvariátu.

Celkové hodnocení

Krtek je moje srdcovka už mnoho let. A příběh o paraplíčku obzvláště. Tyto knížky jsou nadčasové, s pěknými ilustracemi Zdeňka Milera, a tak se asi není čemu divit, že baví čtenáře i dnes.

Na každé stránce je pouze pár vět textu. K tomu obrázky, kde nalezneme přesně to, co čteme, takže někdy popisujeme děj i společně s Beky. Z nového zpracování krtečka jsme měli už dílo Krtek v zimě, které bylo také moc povedené. Věkově je celá série od 3 let.


Vydává: Nakladatelství Albatros
Autor: Hana Doskočilová
Ilustrace: Zdeněk Miler
Rok vydání: 2013 (7. vyd.)
Rozměr: 200×263 mm
Hmotnost: 340 g
Počet stran: 40
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments