RECENZE: Dětské cvičky Babyligh (Domyos)

Potřebovala jsem Natálce (1,5 let) koupit boty na cvičení. Běžně jsem používali do vnitřních prostor kožené capáčky, jenže nyní jsme měli mít cvičení v tělocvičně na parketách. A potřebovala jsem něco, co nebude klouzat, přitom ani omezovat, aby se nožka mohla správně vyvíjet (přeci jen začala chodit teprve před pár měsíci).

Pro Beky jsme kupovali rovnou dětské cvičky z Decathlonu. Ale to už ji bylo o pár měsíců víc (navíc jsme je měli i na ven). Natálce jsem chtěla něco víc měkčího a stačilo jen dovnitř. A nakonec jsme takové boty našli. Kupodivu opět v Decathlonu.

Popis a základní vlastnosti

Dětské cvičky Babyligh mají jemnou podrážku z polyesteru. Na patách a špičce je bota vyztužena měkkou gumou, což chrání palce před ukopnutím. Navíc jsou na spodní straně boty malé části se silikonem, aby boty nezklouzaly a měly dobrou přilnavost.

Bota je extrémně ohebná a hezky kupíruje pohyb chodidla, takže děti neomezuje, ale spíše se jim přizpůsobuje.

Dětstké cvičky jsou lehké, což je další výhoda u dětských bot. Jsou také relativně prodyšné a dají se v ruce omýt. Utažení na noze lze snadno regulovat pomocí suchého zipu.

Barevné varianty

Boty se vyrábí v několika barevných variantách . Kromě námi zakoupených modro-růžových jsou také v modré variantě nebo v modré/šedé či růžové barvě s bílým kožíškem. Žhavou novinkou jsou pak tyto botky s různými vzory (ty se ale teprve na pobočkách objeví – jak jsme kupovali my, tak ještě v naší poměrně velké prodejně nebyly). Všechny varianty najdete na e-shopu Decathlonu.

Dostupná velikost

Boty se prodávají ve velikosti 20-32. Natálce jsme koupili 23, protože ji seděly nejlépe. Běžně ale nosí spíše 22, takže boty doporučuji kupovat trošku větší.

Cena a dostupnost

Všechny varianty dětských cviček Babyligh stojí 379 Kč a můžete je zakoupit na pobočkách Decathlonu (kde je můžete i vyzkoušet) nebo přes internetových e-shop Decathlonu.

Celkové hodnocení

Dětské cvičky Babyligh Domyos jsou dle Decathlonu schválené fyzioterapeuty a odborníky na psychomotoriku. Jsou ideální pro první krůčky a chůze v nich se blíží bosé chůzi. A s tím bych rozhodně souhlasila.

Boty hezky přilnou na nožičku a Natálce se v nich dobře chodí. Trochu jsem se bála, jestli nebude zakopávat o gumovou špičku, ale nemá s tím žádný problém. Boty používáme na cvičení, ale také místo přezůvek, protože jsou lehké, skladné, dají se případně omýt (kdyby je někde zašpinila) a chrání před chladem (což se v zimě hodí, když jsou třeba studené a kluzké chodby s kachličkami).

Cena je možná trošku vyšší, než jiné cvičky (nejen v Decathlonu), ale my jsme spojeni a cvičky nám nakonec nahradí také papuče. A v létě s nimi může Natálka běhat i po zahradě .Otrlejší povahy mohou vzít klidně i do města, ale zrovna u nás v Ostravě je na zemi kdovíco a cvičky nemají pevnou podržáku, takže případně sklo by mohlo nožku pořezat. Takže my necháme spíše jen na chatu, zahradu či dovnitř. Na to nám poslouží boty skvěle.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments