KNIHA: Neuvěřitelný příběh o obrovské hrušce

Když se mi poprvé dostala do ruky kniha Neuvěřitelný příběh o obrovské hrušce z Nakladatelství Ella & Max, byla jsem překvapená. Jednak velikostí knížky, ale především grafickým zpracováním. Netradiční písmo, netradiční kombinace s obrázky… Knížku podobného rázu doma ještě nemáme, takže jsme se hned museli začíst…

Obsah knihy

Hned na úvodu jsou čtenářum krátce představeny nejdůležitější postavy celého příběhu – Jeremiáš Bartoloměj Severýn Olsen, prof. Glukóza, doktor Popleta, místostarosta Hvizd, piráti, mořský drak a obvyvatelé Sluníčkova. Celé vyprávění se totiž zaměřuje právě na toto městečko na břehu moře, které trápí 2 problémy – zmizel starosta a nyní o všem rozhoduje stále nazlobený místostarosta Hvizd. Ten chce dokonce zbourat radnici a postavit místo ní ošklivou moderní budovu, což obyvatelé Sluníčkova hodně rozlobí.

Jednoho dne dostanou kocour Macík a sloník Sebastián zvláštní dopis v láhvi, kde jim někdo píše, že objevil kouzelný ostrov. Oba se dovtípí, že jim píše starosta. Součástí dopisu je také zrníčko, které mají zasadit. A tak učiní.

Druhý den jim na zahradě vyroste obrovská hruška. Zavolají proto profesora Glukózu a doktora Popletu, aby jim řekli, co to je. Ti ale zjistí, že je to prostě jen velká hruška. A vzpomenou si, že se o takových psalo v knize, která se zabávala Tajemným ostrovem. Všichni do hrušky vlezou, jenže ta se najednou rozjede směrem k moři a spadne přímo do vody. A přátelé se vydávají nečekaně na mořskou plavbu.

Když už jsou na moři, rozhodnou se hledat tajemný ostrov. Setkají se s piráty, poznají strašlivého draka a dostanou se také do Černočerného moře. Podaří se jim objevit Tajemný ostrov? Najdou starostu? A vrátí se ještě někdy do Sluníčkova?

Formát knihy

Kniha je o trochu větší než formát A4. Má pevnou vazbu a více stránek, které jsou navíc trochu pevnější, takže i celá kniha je hrubší.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit v různých knihkupectvích nebo na e-shopech. Podrobnosti najdete také přímo na e-shopu Nakladalteství Ella & Max.

Celkové hodnocení

Kniha Neuvěřitelný příběh o obrovské hrušce přináší napínavý pohádkový příběh, kde nechybí akce, dobrodružství, překvapení, ale také trochu pátrání a objevování. Na své si tak přijdou kluci i holky. Na motivy této knihy byl v roce 2017 natočen dokonce animovaný film.

Příběh je čtivý a i když vypadá knížka obsáhle, tak tím, že je text protkaný mnoha obrázky, tak je přečtený poměrně rychle. Prvně jsem si říkala, jestli se písmo nebude špatně číst, ale nic takového (alespoň u mě – Beky je na čtení ještě malá). Kniha je humorná a čtenáři se zde setkají také s přenesenými významy a vtipně vymyšlenými slovy a pojmenováním.

Kniha je vhodná pro děti od 4 let. Bohužel ji už nemá Nakladatelství Ella & Max v nabídce, ale i tak se dá ještě sehnat na některých e-shopech.


Vydává: Nakladatelství Ella & Max
Autor: Jakob Martin Strid
Ilustrace: Jakob Martin Strid
Rozměr: 227×302 mm
Hmotnost: 830 g
Počet stran: 104
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments