ČTENÍ: Můj kamarád Dinosaurus

Děti mají doma často různá zvířátka – kočku, psa, andulku, křečka, morče, rybičky, papouška…. Ale co takového dinosaura? To se určitě jen tak každému nepoštěstí. Obzvláště když můžete zároveň sledovat, jak rychle roste. Matěj ovšem toto štěstí má. Jak to?

Obsah knihy

Matěje trápí, že nemá žádné zvířátko. Moc by si přál domácího mazlíčka, ale rodiče to nechtějí dovolit. I když bydlí v hájence až za městem, tak tvrdili, že by na zvířátko neměli čas. Tatínek pracuje v muzeum pravěkých zvířat a domů jezdi pozdě, maminka má zase zahradnictví, takže se také nezastaví.

Jednou Matěj čeká na tatínka v muzeu, aby se s ním svezl domů. A najde krásný velký kámen. Tatínek mu dovolí, aby si ho vzal domů, stejně byl na vyhození. Jenže ráno Matěje vzbudí podivné zvuky. A zjistí, že to není kámen, ale vajíčko, ze kterého se právě vyklubal dinosaurus!

A nastává dobrodružný kolotoč událostí – Matěj se snaží dinosaura schovávat, aby ho maminka s tatínkem neposlali pryč. Všem namluví, že je to jen ještěrka. Nakonec se ale objeví problém mnohem větší – někdo chce dinosaura Bertíka ukrást. Podaří se Matějovi a jeho kamarádovi Bertíka zachránit? A co se s ním nakonec stane?

Formát knihy

Kniha je lehká, má pevnou vazbu a je velká přibližně jako formát A5.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Grada. Cena je 229 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Kniha Můj kamarád Dinosaurus je o chlapci, kterému se splní sen. Konečně má zvířátko. Už nemusí závidět ostatním spolužákům, už se má také s kým mazlit, hrát si a samozřejmě i chlubit. Jenže jeho zvířátko je neobvyklé. Navíc na něm mají zálusk dva divní pánové…

Příběh je rozdělen do kapitol a je doplněn o ilustrace – na každé stránce je alespoň malý obrázek, někde i větší.

Knihu doporučuju pro školáky a předškoláky, přibližně od 4 let. My jsme ji ale přečetli už dvakrát i s tříletou (na její vlastní přání). Jen čtení muselo být na pokračování, takže jsme to měli na několik večerů.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Petra Martišková
Ilustrace: Markéta Vydrová
Rok vydání: 2020
Rozměr: 165×215 mm
Hmotnost: 265 g
Počet stran: 96
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments