RECENZE: Karty Podle sebe

Karty Podle sebe nejsou klasickou hrou, při které někdo vyhrává a jiný prohrává. Svým způsobem to možná není ani přímo hra. Ale i tak vám mohou zpříjemnit rodinný čas a zjistíte, co jste třeba o svém partnerovi či dětech ani netušili.

Popis hry

Hra obsahuje celkem 53 karet, na kterých naleznete různé otázky, které jsou vhodné pro dospělé i děti od 4 let. U některých otázek bude asi třeba menším dětem trošku vysvětlit, co je tím myšleno, ale většinu určitě děti zvládnou i samy.

Otázky jsou různé. Některé jsou například zaměřené na názor (co si myslíš, že je netěžší na tom být dítě/rodič? V čem se nejvíce liší holky a kluci?), na vlastní pocit (co tě rozveselí, když jsi smutný? Za jaké 3 věci jsi aktuálně vděčný?), jiné jsou hypotetické (kdybys chtěl napsat knihu, o čem by byla? Kdybys měl hodně peněz, za co bys je utratil?) nebo se orientují na životní plány (čím bys chtěl být, až vyrosteš? Co by ses chtěl naučit?).

Otázky jsou vhodné k diskuzi v rodinném kruhu, ale také v různých dětských kolektivech. Cílem je poznat se trochu hlouběji, prohlubovat vztahy a také rozvíjet dětskou představivost. Rozhodně to není o tom hodnotit názor, ale naopak naslouchat, diskutovat a podporovat porozumění a důvěru.

Princip hry je přitom jednoduchý – nechte dítě vytáhnout jednu otázku a na ní odpovědět. Poté můžete odpovědět i vy sami. Pokud hrajete bez dětí, můžete se v otázkách střídat.

Karty jsou o trochu menší než klasické canastové a jsou zabalené v praktické papírové krabičce.

Cena a dostupnost

Karty Podle sebe můžete zakoupit na oficiální e-shopu. Balíček stojí 450 Kč, pokud ale použijete kód maminkoutek, získáte 50 Kč slevu. Kromě Edice pro děti a dospělé existuje také varianta, která je vhodná pro dospělé kolektivy, páry, skupiny, ale i jednotlivce.

Celkové hodnocení

Karty Podle sebe slouží k tomu, aby se lidé mezi sebou více poznali. Některé odpovědi vašich přátel, dětí či partnera vás možná překvapí, ale právě o tom to je. Neexistuje dobrá a špatná odpověď. Důležité je naslouchání a prohlubování vztahu.

Navíc se jen tak k některým tématům určitě nedostanete, takže nápad se mi líbí, protože člověk se skutečně dozví o svých nejbližších spoustu nového. Karty neobsahují jen jeden typ otázek, ale obracejí se k minulosti, přítomnosti i budoucnosti.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments