ČTENÍ: Kde je žabka Ella?

Jak už jste asi mnozí zaregistrovali, navázala jsem nově spolupráci s Nakladatelstvím Ella a Max. A díky tomu vám mohu nyní představit netradiční novinku vhodnou hlavně pro malé děti. V Ella a Max totiž začínají novou řadu dotykových knížek – pohlaď a najdi.

Princip je přitom jednoduchý – v knize jsou různé obrázky zvířátek a jedno je jiné. Poznáte to hlavně po hmatu, neboť není jen nakreslené, ale také krásně sametové. V této sérii zatím vyšlo Kde je žabka Ella a Kde je králíček Max. My jsme se dostali k první uvedené, takže se zaměřím především na ni.

Obsah knihy

Na každé dvojstránce nás čeká nějaký výjev, kde najdeme i žabku Ellu. Abychom ji ale nalezli, budeme potřebovat ruku (respektive prst). Tím jemně přejíždíme po stránce, až narazíme na něco vystouplého, sametového. A to je právě Ella!

Na počátku například vidíme spoustu malých pulečků, ze kterých se jednou stanou žabky. Najdete mezi nimi i Ellu?

Na další stránce najdeme žabky ve škole, kde se učí plavat. Je jich opravdu hodně a Ella je někde mezi nimi. Na první pohled se zná téměř nemožné ji najít, ale pomocí hmatu je to mnohem jednodušší…

Poté se dostáváme pod hladinu, kde žabky plavou. Ella si na to vzala i kamarády…

Při dešti žabky radostně skáčou. A pěkně vysoko. Jen Elle se do hopsání moc nechce. Místo toho raději chytá dešťové kapky na jazyk.

Večer se všechny žabky sejdou na společný žabí koncert. Ella samozřejmě nemůže chybět…

Formát knihy

Kniha má čtvercový formát a je v podobě leporela, teda tvrdší stránky. Je zároveň lehká, aby s ní mohly pracovat i menší děti.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na oficiálních e-shopu Ella a Max. Cena se pohybuje okolo 229 Kč, ale na e-shopu je se slevou 20%. Navíc pokud použijete kód koutek10, získáte ještě dalších 10% dolů – platí jen do 30.11.2020.

Celkové hodnocení

Kde je žabka Ella? je vskutku netradiční leporelo. Na první pohled nejde Ella poznat, najdete ji opravdu až za pomocí hmatu. Děti tak hladí stránku, zkouší cit v ruce a poté třeba žabičku objeví.

Obrázky jsou jednoduché, milé a na počátku stránky je vždy krátký text, který dětí uvodí do situace, která je na obrázku. A poté už mohou hledat. Kniha u nás zaujala (alespoň na první čtení) i dospělé. Oba jsme s manželem prstem loudili, kde ta žába vlastně je. V pohodě to zvládá i tříletá Beky.

Pokud hledáte netradiční leporelo, určitě se na tuto novou sérii podívejte. Kniha je oficiálně od 3 let, ale doporučuji rozhodně i pro mladší.


Vydává: Nakladatelství Ella a Max
Autor: Yayo Kawamura
Ilustrace: Claire Trévise
Rok vydání: 2020
Rozměr: 200×200 mm
Hmotnost: 290 g
Počet stran: 20
Vazba: leporelo

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments