RECENZE: Magnetický box na hraní (Playtive, Lidl)

Magnetický box jsem koupila před rokem v Lidlu ve výprodeji. A nyní jsem si všimla, že bude opět v nabídce, tak jsem pro vás sepsala krátkou recenzi, kdyby se vám třeba hra líbila.

Obsah balení

  • krabice s magnetickou nástěnkou
  • 12 obličejových předloh
  • 64 magnetů s očima, nosy, vlasy…

Magnety s obrázky obličejů fungují jako předlohy. Jsou velké asi 10×10 cm, mají zaoblené rohy a dají se v ruce mírně zohnout, protože jsou relativně měkké.

Hra obsahuje spoustu různorodých dílů, ze kterých jde složit obličeje. Některé komponenty jsou velké, nosy jsou naopak malé, takže se musí dávat pozor, aby je menší děti nestrčily do pusy. Všechny části jsou ze zadní strany pokryté magnetem jako v případě vzorových obrázků.

Popis hry

Hra spočívá v sestavování obličejů. Jednotlivé díly jsou v podstatě magnetky, které se dají připevňovat na magnetickou tabuli, která vznikne otevřením krabice. Po boku je jištěná dvěma stužkami, aby držela otevřená (samozřejmě když do ní více strčíte, zavře se, jinak ale relativně drží).

K dispozici je 12 předloh, které si mohou děti umístit do levého čtverce a pak skládají obličej, co je na obrázku uvedený. Většinou je složen z očí, nosu, úst a vlasů. Někdy jsou obličeje doplněné také o vousy, čepice, náušnice, brýle aj.

Pokud dítě nechce skládat podle předlohy, může klidně vymýšlet obrázky vlastní nebo skládat z toho, co mu přijde pod ruku.

Cena a dostupnost

Hru můžete pořídit v Lidlu. Podle Vánočního katalogu by měla být dostupná od 19. listopadu (na e-shopu většinou o pár dní dříve). Cena je 149 Kč. Kromě obličejů bude také motiv zvířátek a aut.

Celkové hodnocení

Ve hře si děti procvičují jemnou motoriku a učí se skládání podle předlohy. Mohou ale také zapojit svou fantazii a vytvořit si vlastní obrázky.

Hra je uložená v praktické krabici, která je pevnější než je běžné, takže by měla vydržet. Všechny dílčí části jsou magnetické, ale obzvláště menší komponenty nedrží na sto procent. Takže je třeba skládat opatrněji (což byl z počátku problém, ale pak se to Beky hezky naučila).

Hra je oficiálně pro děti od 3 do 8 let. Skládání by zvládly určitě i menší děti, obzvláště když budou skládat vlastní obrázky, ale některé části (hlavně nosy) jsou dost malé, takže bych se bála, ať je dítě nespolkne.

Hra není něco, s čím by si dcera (3 roky) hrála denně. Ale sem tam ji vytáhneme a skládáme. V krabici se někdy těžce loví (hlavně když chcete najít třeba dvoje stejné oči, kterých je ve hře hned několik párů), takže si obvykle dílky vyskládáme raději mimo krabici.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments