ČTENÍ: Poznávej dotykem – Na venkově

Naty už začíná projevovat zájem o knížky. A hlavně moc ráda na všechno sahá, mačká, škrabká a zkouší, co to udělá. Rozhodla jsem se tyto dvě věci spojit a pořídili jsme hmatovou knížku. Vybrali jsme s jednoduchými obrázky zvířat od Nakladatelství Svojtka a nyní vám ji trochu představím.

Obsah knihy

Kniha se zaměřuje na zvířata na venkově. Najdeme zde králíčka, kuřátko, prasátko, ovečku, kravičku a koníčka, kteří mají na části těla napodobeninu své srsti. Každá zvířátko je tedy na omak jiné a jinak barevné.

Kromě nich jsou v knize znázorněné i různá další zvířata a výjevy z farmy – například kurník, králikárna, louka aj.

Na některý stránkách jsou dokonce i otvírací okénka, kde je schovaná třeba slepička nebo králík.

Formát knihy

Kniha je celkem velká, což mě překvapilo. Obvykle jsou hmatové knížky pro miminka malé. Zde je alespoň velká plocha, na kterou může dítě sahat. Kniha má stránky z pevnějšího kartonu, takže je trochu hrubší.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Svojtka. Prodává se za 329 Kč, ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji. V této edici vyšel také díl Poznávej dotykem – Pod hladinou moře.

Celkové hodnocení

Kniha má jednoduché ilustrace, takže je vhodná i pro malé čtenáře. Má pevné stránky, které děti jen tak nezničí. Hmatové prvky jsou skvělé a relativně velké. Naty v 5ti měsících je různě hladí a škrábe.

Líbí se mi, že povrchy jsou různorodé. Obrázky mají navíc slovní popisky, takže si můžete s dětmi přečíst i krátkou informaci. Celkově je kniha velká, takže na cesty ji sebou asi nevezmete. Ale za to se u ní dobře dítěti leží a snadno si ji ohmatá.

Pro lepší představu přidávám ještě krátkou videoukázku.


Vydává: Nakladatelství Svojtka & Co.
Autor: Stéphnie Babin
Ilustrace: Xavier Deneux
Rok vydání: 2020
Rozměr: 235×205 mm
Hmotnost: 420 g
Počet stran: 12
Vazba: leporelo

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments