TVOŘENÍ: První obkreslovací kartičky – Zvířátka

Nakladatelství Svojtka jsem měla spojené především s knihami, kterých máme doma hned několik a také je často půjčujeme v knihovně. Před pár dny jsem ale zjistila, že kromě knih nabízí i další sortiment. Třeba krásné kartičky, díky kterým i malé děti mohou nakreslit různá zvířátka.

Obsah balení

V papírové krabičce naleznete celkem 12 kartiček, na kterých jsou znázorněny zvířátka. Šablony jsou navrženy tak, aby s nimi mohly pracovat i nejmenší děti. Obrázky jsou tedy jednoduché a bez zbytečných detailů, takže je zvládnou obkreslit a vybarvit i dvouleťáci.

Na kartičkách je znázorněna myš, slon, kočička, medvěd, želva, králík, žabka, tučňák, ptáček, pejsek, žirafa a rybička.

Kartičky jsou z pevného kartonu, takže se jen tak nezničí (toho jsem se nejvíce bála – přeci jen Beky nemá ještě v ruce přesnost a sem tam ji ujede. Kartičky ale vypadají přesto stále hezky). Každá kartička má zaoblené okraje, aby se děti nemohly poranit.

Jak s kartičkami pracovat

Kartičku stačí položit na papír, přidržet rukou a obtáhnout zevnitř daný tvar. Obkreslovat můžete třeba tužkou, fixem nebo pastelkou. U každého obrázku je slovně napsáno, jaké zvířátko je znázorněno, a nechybí ani miniatura v barevném provedení. Díky tomu děti vidí, jak může výsledek vypadat.

U nás Beky ve svých 3 letech princip pochopila celkem brzo, ale sem tam ještě s rukou trochu ujede, takže obrázky nejsou dokonalé. Ale i tak si zvládne (alespoň přibližně) nakreslit zvířátko sama. Poté jej různě vybarvuje, dokresluje a podobně.

Někdy ji obrázky překreslím já a ona jen vybarvuje. Nejsem zrovna na kreslení dobrá, takže jsem ráda, že si takto mohu pomoci a konečně ji nakreslím zvíře, ze kterého pozná, o co se jedná.

Cena a dostupnost

První obreslovací kartičky můžete zakoupit přímo na oficiální e-shopu Nakladatelství Svojtka. Balení stojí 249 Kč, ale pokud narazíte na slevu, můžete zakoupit i levněji. Pokud se vám nelíbí zrovna zvířátka, vyrábí se také motiv farmy.

Celkové hodnocení

Kartičky jsou velké, hrubé a přesto lehké, takže se dětem s nimi hezky pracuje. Tvary zvířat jsou zjednodušené, díky čemuž je i tříletá schopna kartičky sama používat. Navíc má velkou radost, když pak vidí výsledek, na kterém jde jasně vidět, že je to dané zvířátko.

Trochu jsem se bála, jestli kartičky přežijí, ale zatím není problém. Nevlezou se sice do nich naše oblíbené pastelky Stabilo, tak kreslíme obyčejnými trojhrannými nebo fixem, ale aspoň jde pak obrys ještě lépe vidět.

Kartičky nejsou jen o hraní nebo tvoření, děti si na nich procvičují také jemnou motoriku. Oficiálně jsou doporučovány od 2 let.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments