ČTENÍ: Anežka se těší na miminko

Pokud čekáte další miminko, mám pro vás opět jeden tip na knížku, která může dětem pomoci se na sourozence připravit. Tentokráte se nejedná o leporelo ani o obrázkovou knížku, ale o příběhy ze života jedné holčičky, která se brzo stane sestřičkou. Takže vhodné spíše pro starší děti (od 3-4 let).

Obsah knihy

Malé Anežce se narodí bráška nebo sestřička. A v této souvislosti ji napadá spousta otázek. Vše začíná o Vánocích, kdy Ježíšek nadělí pod stromeček kočárek s dárečky. Ty však nejsou pro Anežku, ale po miminko, jak ji rodiče vysvětlí.

Jak takové miminko vlastně vznikne? Maminka to Anežce vysvětlí a dokonce ji to i nakreslí. Stačí ji k tomu vajíčko a rybičky spermie, které dá do bříška k vajíčkům tatínek.

A kdy se takové miminko narodí? Bude to holka nebo kluk? Bude se muset Anežka o vše dělit? Anežka je hodně netrpělivá, nejraději by byla, kdyby už miminko přišlo na svět.

A pak se konečně všichni dočkají! Ráno Anežku místo maminky vzbudí teta Miluška a sdělí ji radostnou zprávu – Anežka má bratříčka Jeníka.

Formát knihy

Kniha je přibližně velikosti A6, má pevnější lesklé stránky, takže by mohla vydržet i nešetrné dětské zacházení. Součástí knihy je i integrovaná záložka.

Cena a dostupnost

Knihu lze zakoupit v internetových e-shopech nebo v knihkupectví. Cena se pohybuje obvykle v rozmezí 67-200 Kč.

Celkové hodnocení

Knížka Anežka se těší na miminko přináší hezký příběh o tom, jak malé děti mohou prožívat čekání na sourozence. Je plná otázek,odpovědí a také humorných situací. Jednotlivé kapitoly nejsou příliš dlouhé (obvykle 7-8 stran), takže se dají číst i na pokračování.

Kniha je doplněna o ilustrace od Venduly Hegerové, kterou můžete znát třeba díky Časopisu Puntík (recenze zde) nebo knížce Edo, ty neposedo! (recenze zde). Jen škoda, že těch obrázků není více. Beky (2,5 let) při čtení stále preferuje, když má na co koukat, takže ji čtení zatím moc nezaujalo. Ale u dětí trošku starších by to mohlo být už lepší. Kniha má navíc velké písmena, takže se hodí i pro ty, kdo se učí číst.


Vydává: Nakladatelství Portál
Autor: Lenka Rožnovská
Ilustrace: Vendula Hegerová
Rok vydání: 2012
Rozměr: 170×220 mm
Hmotnost: 0,35 kg
Počet stran: 80
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments