ČTENÍ: Mám Tě rád, sestřičko

O trojici knížek Mám Tě ráda, Co mi řekl táta a Mám Tě rád, sestřičko jsem už hodně slyšela. Jsou často vychvalované a na bazárcích je po nich sháňka. Když jsem tedy jednu z nich objevila v naší městské knihovně, hned jsme ji museli vyzkoušet. A naše dojmy vám samozřejmě podrobně představím.

Obsah knihy

Kniha se zaměřuje na sourozeneckou a rodičovskou lásku. Jo, sice to zní trochu moc sluníčkově, ale je to v podstatě pravda. Kniha je totiž hlavně o rodinných vztazích, pocitech a o tom „mít rád“. Takže i když jsou zpracována témata, která jsou i v jiných knihách, způsob podání je prostě zcela jiný.

V knížce Mám Tě rád, sestřičko je hlavním obsahem narození sourozence a život s ním (což je pro nás zrovna aktuální téma, takže o důvod víc, proč jsme knihu vyzkoušeli). S malým chlapečkem Adamem postupně projdete různé situace – například oznámení, že bude mít sestřičku nebo těhotenství maminky.

Stěžejní část ale tvoří život se sestřičkou.

Na chlapečka najednou není tolik času…

Ale i tak ho rodiče ujišťují, že ho mají moc rádi, stejně jako sestřičku!

Mít sourozence má také svá pozitiva. Například si můžete spolu hrát (třeba na kovboje).

A nebo s míčem.

Takhle stránka se Beky moc líbí – když se totiž děti bojí, přitulí se k sobě a hned je jím lépe.

A co když se malá sestřička „dobře“ schová? Bráška dělá, že ji nemůže najít.

Samozřejmě k sourozenectví patří i hádky. Ale jak je psáno v knížce, děti se stejně nevydrží na sebe zlobit dlouho a brzo je zase vše v pořádku.

Sestřička mezitím roste a roste.

Chlapeček ale bude vždycky její velký bráška a to se mu moc líbí!

Formát knihy

Kniha je menší a má klasické papírové stránky (nejedná se tedy o leporelo). Je útlá a lehká.

Cena a dostupnost

Kniha byla dlouho vyprodaná, ale v roce 2020 se dočkala dotisku, a tak ji můžete opět koupit. Například v Knihy Dobrovský, kde ji mají za 232 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete pořídit i levněji).

Celkové hodnocení

Kniha má jednoduché ilustrace. Není zde žádné komplikované pozadí a ani obrázky nejsou složité. Většinou jsou jen z pár barev, takže musím přiznat, že při prvním prolistování mě kniha vlastně ani moc nezaujala. Ale jak se do ní člověk začte, tak je to něco úplně jiného. Nakonec i obrázky zaujmou, protože jsou vlastně jako celá knížka – jemné, něžné a moc milé. A řekla bych, že zde přesně sedí.

Beky si knížku oblíbila a čteme ji každý den už více než měsíc. Ty myšlenky, které jsou v knížce obsaženy, jsou fakt kouzelné a sourozenectví je zde podáno moc krásně. Po přečtení knížky se už nemůžu dočkat, až si vypůjčíme i další dvě díla od Astrid Desbordes (nebo je případně seženeme ke koupi). Protože tohle je něco, co rozhodně stojí za to vyzkoušet.


Nakladatelství: Axióma
Autor: Astrid Desbordes
Rok vydání: 2016
Rozměr: 232×200 mm
Hmotnost: 294 g
Počet stran: 36
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments