ČTENÍ: Minipohádky – Šípková Růženka

Minipohádky po roce přestaly být nejoblíbenější knihou, ale i tak se k ním Beky (26 měsíců) stále ráda vrací. Baví ji hýbat s obrázky i sledovat příběh. Vše dokonce zvládá relativně sama, takže se už díky minipohádkám krásně zabaví, aniž bych u ní musela sedět.

Leporelo o Šípkové Ružence přináší známý pohádkový příběh, k tomu spoustu barevných obrázků a již zmíněných pohyblivých prvků. Knížka je vhodná i pro malé děti, které se tak mohou zábavnou formou seznámit s klasickými pohádkami. My jsme Minipohádky začali číst ještě než měla Beky 1 rok a moc ji bavily.

Obsah knihy

Hned na úvodní stránce se setkáváme s princem, který líbá Šípkovou Růženku. Děti mohou prince k Růžence přibližovat či oddalovat. U nás se to ještě doplňuje mlaskáním, jakože princ políbil. 😀

Na další stránce pak příběh začíná. Královně a králi se narodila dceruška. Popřát ji přišlo hned několik sudiček. Děti si je mohou prohlédnout tak, že otáčí kolečko na boku knihy.

Bohužel jedna sudička nebyla na oslavu zvána, rozzlobila se a Růžence předpověděla, že se píchne a bude spát dlouhých sto let. Pokud děti vysunou stránku, dozví se, že se píchne o kolovrátek.

Když je Růžence 18 let, skutečně se píchne a usne. A s ní i celý zámek. Postupně vše zarůstá růžemi. To si mohou vyzkoušet i samy děti, když potahují kolečkem nahoru a dolů.

Po sto letech jede kolem zámku princ. Dá Růžence pusu, ta se probudí a nakonec se slaví i svatba. Pokud děti stáhnou část stránky dolů, uvidí dokonce i šťastnou nevěstu s ženichem.

Formát knihy

Minipohádka o Šípkové Růžence má pevné a hrubé stránky. Je menší a lehká, takže ji děti samy unesou a je vhodná i na cestování.

Cena a dostupnost

Knížku můžete zakoupit v knihkupectví nebo přímo na e-shopu Nakladatelství Svojtka, kde ji mají za 159 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Další zdařilé leporelo od Svojtky, které dětem přibližuje známou pohádku ve zjednodušené verzi. Textu je zde opravdu málo, takže starším dětem doporučuji dovyprávět vlastními slovy. My jsme k tomu popisovali, co vše na obrázku je a to zakomponovali do příběhu.

Obrázky jsou pestré, jednoduché a krásné barevné. Knížka není ani moc drahá, což je jen další plus. A když nic, minipohádky jsou skvělé také na procvičování jemné motoriky dětí. My mámě několik vlastních a další si půjčujeme také z knihovny, protože nás fakt bavíc (ostatní recenze zde).


Nakladatelství: Svojtka&Co.
Autor: Dan Taylor
Rok vydání: 2018
Rozměr: 180x180mm
Váha: 0,336 kg
Počet stran: 10
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments