HRANÍ: Razítka se zvířátky (StampoMinos)

Dostaly se k nám razítka StampoMinos od Aladine, které mívají dobré hodnocení a jsou často doporučovány v různých skupinách rodičů. Razítka rozvíjí motoriku, podporují fantazii a dávají prostor k tvoření, takže jsem se těšila, až s naší princeznou budeme vesele tisknout.

První tisknutí (ve 2 letech) skončilo umazanou podlahou, špinavým stolem a hlavně černým dítětem. Naštěstí šlo všechno snadno omýt, takže nás to neodradilo od dalších pokusů, které už pak byly lepší.

Obsah balení

Razítka jsou zabalená v plastové krabičce. Plast je trochu jemnější, takže nevím, jak dlouho vydrží, ale zatím bez problému ano. V krabici je celkem 28 razítek, k tomu jeden černý inkoustový polštářek a návod k použití.

Charakteristika razítek

My máme verzi lesní zvířátka, takže jsme v boxu našli divoké prase, medvěda, lišku, sovu, datla, zajíce, veverku nebo třeba ježka. Kromě zvířátek a jejich mláďat jsou v balení také stopy a potrava, kterou se zvířátka živí (např. houby, jahody, žaludy apod.).

Razítka jsou gumová s pěnovou hmotou. Trochu mě zarazilo, že pěnová hmota, za kterou se vlastně razítko drží (na obrázku bílá část), se hodně rychle ušpiní a trochu i klouže. Barva jde sice umýt, ale člověk samozřejmě nemyje po každém natisknutí a když dítě pár minut razítka používá, může být od nich černé. Samozřejmě pokud někdo tiskne tak, že se dotkne barvy jen oranžovou (tiskovou) stranou, takový problém se ho netýká. Dcera ale při namáčení sem tam zanechá na polštářku i prst, pak to přenese na razítka a tím se to všude rozšíří. U nás třeba i na nohy, kraťasy nebo hlavu. 😀

My jsme ale razítka vyzkoušeli o chvíli dříve, než je doporučováno, takže to bude tím. Tříleťák už takový problém nejspíše mít nebude.

Razítka zvířat jsou větší, stopy jsou ale malé (někde dokonce jen 1 cm), takže nejsou úplně vhodné pro malé děti nebo bez dozoru. Na druhou stranu jsou razítka hodně lehká. Obrázky jsou i po otisknutí relativně zřetelné, jen někdy, když je trochu více inkoustu, tak se část rozmaže (to ale přičítám tomu, že má dvouleťačka ještě není v razítkování úplně zběhlá).

Polštářek s inkoustem je větší (asi 10 cm). Dá se snadno zakrýt a drží celkem dobře.

Razítka stačí po každém hraní omýt vlažnou vodou. Předtím je ještě doporučováno je otřít vlhčeným ubrouskem. My jsme je ale rovnou i s rukami omyli, nechali uschnout a vše bez problémů.

Sady razítek od Aladine můžete zakoupit v různý provedeních. A to nejen co se týče motivu, ale také způsobu zpracování. Řada Stampo baby je vhodná od 18 měsíců a najdete ji například s tématem zvířata na dvorku, zvířátka z daleka, Zoo, stroje, miláčci nebo princezny. Řada StampoMinos, kterou máme my, je doporučována od 3 let a prodává se v provedení safari, domácí zvířata, dinosauři, číslice, pohádkový svět, na stavbě, lesní zvířátka, princezny, auto a mnoho dalšího.

Pak jsou řady, které jsou doporučovány od 6 let a zde najdete Stampo fashion, Stampo smiley, Stampo Kids, Stampo Duo nebo třeba Stampo story. Motivů je v tomto případně opravdu hodně, takže si vybere určitě každý.

Cena a dostupnost

Sadu razítek zakoupíte v hračkářství a e-shopech s dětským zbožím. Cena naší verze StampoMinos – Lesní zvířátka se pohybuje okolo 288-330 Kč, ale jiné sady jsou i levnější (nebo naopak dražší).

Celkové hodnocení

Obrázky zvířat a jejich stop jsou podobné realitě, což se mi líbí. Nejsem totiž moc velký fanda moderních zpracování, při kterých si není ani dospělý jistý, co to vlastně je. Zajímavé jsou také stopy. Děti se mohou zábavnou formou naučit, jaké chodidla má určité zvířátko a že je mezi nimi rozdíl.

Stopy jsou opravdu malé, takže je dcera ve dvou letech má někdy problém uchopit, ale jak bude starší, tak to určitě půjde. Pokud máte doma děti ve věku tří let a víc, razítka je určitě potěší. Pro mladší děti ale doporučuji spíše řadu StampoBaby, které mají na každém razítku držátko a lépe se tak dětem s nimi manipuluje. My na ně také přešli. Ale určitě se za pár měsíců k lesním zvířátkům vrátíme.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments