HRANÍ: Kde bydlí zvířátko? (pdf zdarma)

Zvířátka jsou u nás hodně oblíbené, a proto další naučná hra je právě o nich. Konkrétně děti přiřazují, kde dané zvířátko bydlí. Včela v úle, ježek pod listím, delfín v moři, jelen v lese, ptáček v hnízdě, koník ve stáji a podobně.

Celý soubor kartiček si můžete opět zdarma stáhnout zde. Doporučuji vytisknout a zalaminovat. Pokud nemáte laminovačku, vůbec nevadí. Zkuste nalepit třeba na karton a přelepit lepící páskou. Pak stačí jen vystřihnout a zábava může začít.

Možné varianty hry:

1) Přiřazování zvířátka k obydlí
Při této hře využijete všechny kartičky. Dítě hledá, kde zvířátko na obrázku bydlí a spojuje k sobě 2 kartičky. Kromě tradičních zvířátek a jejich obydlí v sadě najdete třeba i tučňáka a velblouda.

2) Přiřazování zvířátka k místu jeho výskytu
Pro tuto hru vám vystačí kartičky se zvířátky. K tomu si ještě vytiskněte nebo vystřihněte z časopisu obrázek nebe, moře (vody) a trávy (země). Děti pak určují, kde zvířátko z obrázku žije (delfín ve vodě, prase na zemi, ptáček na nebi apod). Tuto aktivitu děláme obdobně i v montessori klubu a u dcery (23 měsíců) patří mezi nejoblíbenější. Klidně můžete doplnit o domácí hračky typu letadlo, auto, loď a jiné, u kterých lze rovněž specifikovat, kde patří.

3) Poznáváme zvířátka
Kartičky jde samozřejmě využít i na poznávání zvířat, při výuce zvuků, poznávání barev, výuce cizího jazyka nebo shlukování dle různých kritérií (kdo žije na statku, koho najdeme v zoo apod.).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments