ČTENÍ: U nás na farmě

Co můžeme zaslechnout na farmě? Jak dělá ovečka, prasátko, kráva nebo pejsek? Knihy už zdaleka nejsou jen o obrázcích, ale mohou vydávat také zvuky. Třeba ze statku, jak tomu je u knihy U nás na farmě.

Knihu jsem kdysi viděla v žebříčku nejprodávanějších knih pro děti. Tak jsem se rozhodli ji zkusit. Bohužel jsem nikde nenašla, jak vlastně zvuky zní. Tak jsem nákup riskla. Vy ale riskovat nemusíte, protože v článku naleznete video, kde si můžete zvuky v klidu poslechnout!

Obsah knihy

Kniha není příliš obsáhlá, má pouze 8 stránek. I tak ale nabízí dostatek zábavy. Obrázky jsou krásně pestré, velké a především přehledné, protože zde není mnoho rušivých detailů, což je skvělé hlavně pro malé děti. Nechybí ani krátký text s příběhem nebo uvedení zvuků, které dané zvířátko vydává.

Na bočním panelu je celkem 8 zvukových tlačítek. První (s obrázkem farmáře) spouští známou písničku Starý farmář farmu měl. Další pak vydávají zvuky zvířat – koně, kachny, ovečky, slepičky, prasátka, pejska a krávičky.

Podívejme se ale na ilustrace konkrétně. Na první stránce se potkáváme s farmářem, ovečkami, pejskem, zajícem či motýlem. Další dvojstránka nás zavede na pastvu, kde se pasou krávy a ovce.

Třetí dvojstránka se zaměřuje na kurník se slepičkami a chlév s prasátky.

Na závěr se dostáváme k rybníčku, kde plavou kačenky a husy. Nechybí ani koníci nebo traktor s farmářem.

Formát knihy

Kniha je větších rozměru a trošku těžší. Dcera ji v roce unesla, ale bylo vidět, že ji to dá zabrat. Leporelo má pevné a celkem i hrubé stránky, což je na druhou stranu dobré k tomu, že se hned nezničí. Boční panel, který vydává zvuk, je z plastu. Na zadní straně se vkládají baterie.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit například v Knihy Dobrovský nebo v jiných knihkupectvích a e-shopech. Cena se pohybuje v rozmezí 192-278 Kč.

Celkové hodnocení

Kniha má opravdu zdařilé ilustrace. Moc se mi líbí, že není přeplácaná, takže jsme ji mohli prohlížet i v době, kdy ještě nebyl prckovi ani rok. Také mě překvapily zvuky, které se celkem blíží realitě, což není vždy samozřejmostí (bohužel).

Je jen škoda, že zvuky jsou hodně hlasité, což dceru z počátku děsilo a s pláčem od knihy utíkala. Časem si ale zvykla a nyní (19 měsíců) mě naopak mrzí, že na knížce není možnost zvuky vypnout (kromě možnosti vyjmutí baterií), protože někdy jede písnička Stará farmář celý den.


Nakladatelství: Knižní klub
Rozměr: 268 x 268 x 15 mm
Počet stran: 6
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments