ČTENÍ: Jak to žije v přístavu

Dostala se k nám další obrázková knížka od Svojtky. Nevím, kde na ty náměty pořád chodí, ale opět se jedná o podařený a trochu netradiční kousek. Celá kniha je totiž o přístavu, takže uvidíte moře, lodě, rybičky, maják a mnoho dalšího.

Knížka patří do řady Tlač, táhni, posouvej, takže je plná pohyblivých prvků. Zaujme určitě nejen kluky, ale i holky. Ve videu na konci článku ji opět celou prolistujeme, tak rozhodně koukněte dále.

Obsah knihy

Hned na úvodní stránce, kde je znázorněno moře a lodě, nás čeká první posouvání. Stačí pohnout kolečkem do strany a rybář vytáhne rybku. Pohybem zpět je ryba opět ve vodě.

Na další stránce vidíme chlapečka v plachetnici. Pohybem nahoru a dolů mu děti pomůžou vyvěsit či svěsit plachtu.

Co by to bylo za moře, kdyby nebylo plné rybářů? Na další stránce jich vidíme hned několik. Točením kolečka na boku knihy mohou navíc děti vylovit plnou síťku ryb.

V knize se setkáváme také se samotným přístavem. A vlečnou loďkou, která táhne velkou loď.

A co se děje v přístavu v noci? K čemu slouží maják? Stačí pootočit kolečkem a hned začne měnit barvy, jakoby svítil.

Formát knihy

Kniha je menší a jde pěkně do ruky. Je také lehká, takže si ji mohou děti prohlížet i samy. Má pevné a hrubé stránky, takže na ní používání nejde skoro vůbec vidět.

Cena a dostupnost

Kniha je k dostání v různých knihkupectvích, na e-shopech nebo přímo v Nakladatelství Svojtka. Cena se pohybuje v rozmezí 90-170 Kč.

Celkové hodnocení

Moc se mi líbí celý námět knihy. Do přístavu se s dítětem jen tak nedostaneme, takže se může alespoň touto formou seznámit s tím, co v přístavu je, jaké existují lodě, co dělají rybáři a podobně. Pohyblivé prvky navíc pobaví a lépe přiblíží, jak vše funguje.

Celkem v knize nalezneme 5 pohyblivých obrázků. První dva jsou zaměřené na posunování, další dva na otáčení a jeden se vysouvá. Kniha má také krásné a barevné ilustrace. Pro děti od 1 roku bude určitě zajímavá a navíc je něco nového naučí.


Nakladatelství: Svojtka&Co.
Rozměr: 180x180mm
Váha: 0,330 Kg
Počet stran: 10
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments