TVOŘENÍ: Svíčka s vlastní fotkou (fotonávod)

Sháníte pěkný a nápaditý dárek? Nebo hledáte stylovou dekoraci, kterou můžete vyrobit i s dětmi? Zkuste svíčku s vlastní fotkou, oblíbeným obrázkem nebo třeba citátem. Výroba je jednoduchá, levná a zabere jen pár minut.

Obrázky dobře drží po dlouhou dobu. My jsme svíčky dělali loni na Vánoce a stále jsou v pořádku. Stejným způsobem můžete vyrobit také etikety na skleněné nádoby, například do kuchyně nebo koupelny. Nebo krásné svícny s vánočními motivy.

Co budete potřebovat

  • Papír s fotkou nebo nápisem
  • Miska s vodou
  • Svíčka ve skle (např. IKEA)
  • Nůžky
  • Průhledná lepící páska
  • Karta

Postup

1. Vytiskněte si obrázek, který chcete přenést na svíčku. Může to být fotka (barevná i černobílá), ale také jakýkoli nápis nebo citát. Použijte laserovou tiskárnu (z inkoustové se obrázek často rozmaže).

2. Přelepte obrázek transparentní lepící páskou a vyhlaďte ho (přejeďte po něm několikrát kartou, aby páska dobře přilnula).

3. Vystřihněte obrázek a dejte ho do misky s vodou na 1 minutu.

4. Odrolte prstem papír ze zadní strany obrázku.

5. Čistý obrázek nalepte na svíčku. Uhlaďte pořádně prstem a máte hotovo!

Kromě vlastních fotek můžete použít také obrázky oblíbených dětských postav nebo jakékoli nápisy. Pokud pěkně píšete, můžete si text sami napsat na papír permanentní fixou. Poté stačí jen přelepit lepící páskou, odrolit a nalepit třeba na nádobu s cukrem, moukou apod.

Subscribe
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
View all comments
Šárka Mikulová
Šárka Mikulová
2 let před

Tu finální fotku také přilepujete izolepou?