KNIHA: Krabička

Když jsem se poprvé dozvěděla o knížce Krabička (tehdy ještě v edičním plánu Nakladatelství Portál, protože knížka se teprve tiskla), na první pohled mě zaujaly hlavně ilustrace. Podobný styl něžných obrázků máme rádi a doma už máme pár takových knížek. Proto jsem byla zvědavá, jaká novinka Krabička skutečně bude.

A musím říct, že předčila mé očekávání. Ilustrace jsou kouzelné a k tomu i skvělý příběh, který je napínavý, milý a dojemný. S holkami (hlavně petiletou Beky) jsme ji doma přečetly už mnohokrát a věřím, že rozhodně ne naposledy.

Obsah knihy

Uprostřed lesa se najednou z ničeho nic objevila krabice. Je zavřená a dost veliká na to, aby se do ni někdo schoval. Zvířátka se diví. Kde se tu vzala? Co v ní je? Není v ní někdo ukrytý? Čtveřice kamarádů (medvěd, liška, veverka a zajíc) jsou skutečně zvědaví.

V tom se krabička zachvěla a zvířátka měla jasno. Uvnitř někdo opravdu je! Lákají neznámého obyvatele krabice ven, ale z krabičky se ozývá jediné. NEEE!

Proč „to“ nechce ven? Přihodilo se mu něco strašného? Bojí se? Nebo má jen špatný den? Zvířátka se rozhodnou, že uspořádají veselé představení a třeba se ten někdo v krabičce osmělí.

Jenže nic! Nenaléhají, ale druhý den uspořádají okolo krabičky piknik. Třeba se krabička konečně otevře. Jenže také nic.

Další den ke krabičce jako první dorazí medvěd a celou ji obejme. Poté se k ní přikrade liška a přikryje ji svým ocasem. Veverka podstrčí dovnitř pár oříšků. Jenže najednou se objeví blesk a spustí se silný déšť. Zvířátka popadnou krabici a běží s ní do pelíšku.

„Rychle! Náš KAMARÁD se musí schovat. Jinak promokne!“

Podaří se jim krabici zachránit? A dozví se, kdo je uvnitř?

Formát knihy

Kniha má velikost podobnou formátu A5, má pevnou vazbu a klasické, byť trochu pevnější stránky.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit v knihkupectví, v různých e-shopech nebo přímo v Nakladatelství Portál, kde ji mají za 203 Kč.

Celkové hodnocení

Kniha Krabička od Nakladatelství Portál přináší čtenářům netradiční příběh o trpělivosti, laskavosti a kamarádství. Zvířátka objeví v lese zavřenou krabici a ví, že se v ní NĚKDO ukrývá. Ale nechce jít ven. Proč? Co se mu stalo? A kdo tam vlastně je? To neví. I tak se ale ke krabičce a jejímu obyvateli chovají přátelsky…

Příběh je na jednu stranu jednoduchý, na druhou má ale svou hloubku a přináší krásný pohled na to, že někdy je dobré být trpělivý a netlačit. Kniha má nádherné ilustrace a málo textu (na každé dvojstránce je pouze pár vět). Je proto vhodná i pro menší čtenáře, přibližně od 4-5 let.


Vydává: Nakladatelství Portál
Autor: Isabella Paglia
Rok vydání: 2023
Rozměr: 210×300 mm
Hmotnost: 420 g
Počet stran: 32
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments