RECENZE: Hravá angličtina v křížovkách

Učí se vaše dítě anglický jazyk? Chcete mu s výukou slovíček pomoci? Nebo dětem chcete dopřát trochu zábavného procvičování, aby si své znalosti upevnily? Pak by vás mohl zaujmout pracovní sešit z českého nakladatelství Grada. Najdete v něm slovní zásobu pro různá témata a také zábavné úkoly, na kterých si děti procvičí, jestli si slovíčka dobře zapamatovaly.

Obsah knihy

Pracovní sešit Hravá angličtina v křížovkách se zaměřuje na několik různých témat:

  1. Barvy
  2. Čísla
  3. Tělo
  4. Oblečení
  5. Rodina
  6. Domácí zvířata
  7. Zvířata v ZOO
  8. Domov
  9. Nábytek
  10. Škola
  11. Ovoce
  12. Zelenina
  13. Dopravní prostředky

Na úvod každého tématu děti najdou slovíčka, se kterými se v dané kapitole pracuje. Každo slovíčko je napsáno česky, anglicky a nechybí ani výslovnost v hranatých závorkách.

Úkolem dětí je projít si zadaná slovíčka a zkusit se je naučit. Jakmile si myslí, že je znají, mohou se pustit do úkolů – plnění křížovek a také osmisměrky, která je vždy na konci tématu. Pokud si nejsou děti některou odpovědi jisté, mohou se vrátit k úvodnímu seznamu slovíček.

Na konci pracovního sešitu je pak řešení všech křížovek, takže si mohou děti snadno ověřit, jestli luštily správně.

Kniha je doplněna o černobílé ilustrace. Je to záměrně, aby si děti mohly obrázky za odměnu i vybarvit a trochu si učení a luštění zpříjemnit.

Formát knihy

Pracovní sešit je velký jako formát A4 a má měkkou vazbu.

Cena a dostupnost

Pracovní sešit můžete zakoupit přímo v Nakladatelství Grada, kde jej mají za 169 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Zábavný sešit Hravá angličtina v křížovkách obsahuje více než 100 křížovek a osmisměrek, ve kterých si děti procvičí jednoduchá anglická slovíčka. Ta najdou na počátku každé tématické kapitoly, takže není třeba je znát předem.

Témata jsou různá, ale jedná se o ty nejběžnější. Děti se tak učí písmena, barvy, zvířata a další podobné oblasti. Křížovky jsou krátké a je jich v každé kapitole hned několik.

Zábavný sešit je vhodný pro děti od 7 let, protože předkládá, že děti už budou umět číst a psát.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Drahomír Trsťan
Rozměr: 207×288 mm
Počet stran: 88
Vazba: brožovaná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments