KNIHA: Když jde slůně do školy

Budoucí prvňáčky napadají různé otázky – jak to ve škole vypadá? Co se tam dělá? A co nového se naučít? S otázkami je přitom spojena nejen zvědavost, ale také nejistota. Bude se mi ve škole vůbec líbit? Mám se těšit?

S blížícím se počkátkem nového školní se tyto obavy jen stupňují. A tak je čas představit novinku od Nakladatelství Portál. Ta sice nevypráví přímo o lidech, ale najdeme zde milý příběh o zvířátkách a o tom, co všechno se mohou ve škole naučit.

Obsah knihy

Když přijde slůně do školy, co tam bude dělat? Bude se učit psát? Ale kdeže! Naučí se, že chobot se dá použít jako nos, brčko, ruka anebo hadice.

A co sova? Ta zase zjistí, jak si čistit a čechrat zobáčkem peříčka…

Zebra se bude učit, jak spát ve stoje. A žába? Naučí se, jak se podepsat? Jistě že ne. Bude se učit, jak jazykem chytat mouchy.

A co úhoř, včela, skunk, housenka nebo ptakopysk? Kreslit a počítat se sice nenaučí, za to je ale čekají mohem zajímavější věci…

Stejně tak děti. Ve škole se se totiž naučí nejen číst nebo psát, ale také dělit a kamarádit se!

Formát knihy

Kniha má trochu netradiční formát na šířku. Je poměrně velká, má pevnou vazbu a trochu pevnější stránky (ale jedná se o klasickou knihu, nikoli leporelo).

Cena a dostupnost

Knihu můžet zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Portál, kde ji mají za 239 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Kniha Když jde sluně do školy přináší milý příběh o zvířátkách a o tom, co se učí ve škole. Jedná se většinou o samé praktické a zábavné věci, díky čemuž pak chození do školy vypadá jako jedna velká legrace. Na konci se děti dozví, co se učí ve škole lidé. Ano, je to psaní či počítání, ale nejen to…

Kniha má krásné barevné ilustrace, které ve velkém formátu ještě více vyniknout. Textu je malinko, takže s předškoláky přečtete během chvíle. I tak ale krásně vyzní hlavní myšlenka. A děti se mohou uklidnit, že i ve škole budou spousta zábavy…


Vydává: Nakladatelství Portál
Autor: Ellen Fischer
Ilustrace: Laura Wood
Rok vydání: 2021
Rozměr: 265×214 mm
Hmotnost: 430 g
Počet stran: 32
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments