RECENZE: Emeibaby (Baby size)

Když jsem poprvé vybalila Emeibaby z tašky, zhrozila jsem se, co to je. Mělo vepředu nějaký divný cancour a vůbec jsem nevěděla, co s ním. Nakonec jsem si musela najít video návod, jak vlastně nosítko nastavit. Chvíli to trvalo, ale nakonec se podařilo a já žasla, jak je to pohodlné nosítko. Dokonce bych ho označila za jedno z nejpohodlnějších, co jsem zatím vyzkoušela.

Představení nosítka

Nosítko je vyrobeno z šátku. Bederní pás je tvrdší a celkem široký. Zapíná se na plastovou sponu.

Šířka sedu se nastavuje pomocí šňůrek. Dítě pak sedí ve speciální šátkové kapse, které se doupraví stažením předního lemu šátku (žlutá část na obrázku výše).

Ramenní popruhy jsou trochu více polstrované. Zapínání spony na zádech lze po popruhu posouvat, aby bylo v optimální velikosti pro nosícího.

Zádová opěrka se rovněž upravuje pomocí předního šátku, který je provlečen dvěma kroužky. Princip stahování mi přišel trochu podobný jako u RS šátků.

Nosítko má kapuci, která se na ramenní popruhy připíná pomocí patentků, který je vedle sebe hned několik.

Celkové hodnocení

Nosítko je v mnoha směrech odlišné od všech, co jsme vyzkoušeli. Ještě nikdy jsem se nesetkala se shrnutým šátkem na přední straně, který by sloužil na nastavení nosítka. Také šátková kapsa je neobvyklá. Po několikadenním testování ale musím říct, že je to důmyslný systém. Dítě se krásně zakapsuje, má hezky zvednuté kolínka do tvar písmene M a přijde mi, že celkově v nosítku hezky sedí.

Líbílo se mi také zapínání kapuce na patentky, které hezky drželo, ale bylo zároveň rychlé a praktické. Nosítko se mi extra nelíbí na pohled – ten shrnutý šátek vepředu je trochu nepraktický a (alespoň mému) oku moc nelahodí. U větších dětí už není šátek tolik shrnutý, tak to vypadá lépe. My ale zkoušeli, když měla Naty 4 měsíce, vel 62 a prostě to byla látka navíc.

Každopádně nosítko je opravdu pohodlné. Přijde mi navíc dosti podobné šátku tím, že se zádovka tak hezky stahuje. Je vhodné od narození cca do velikosti 80.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments