HRANÍ: Mouse in the House

Desková hra Mouse in the House má sice anglický název, ale je vydána v Česku a běžně se zde také prodává. Například V Tescu ji nyní mají dokonce ve výprodeji a pořídíte ji za pár korun.

Hra je jazykově nezávislá a má jednoduchá pravidla, takže se dá hrát v podstatě s kýmkoli. Je vhodná pro děti od 2-3 let.

Obsah balení

  • hrací deska s myšími dírami a pískajícím polštářkem
  • kostka
  • tyčinka
  • pravidla

Tyčinka i kostka jsou schované přímo v hrací desce. Stačí tedy odklopit víko, vytáhnout oba dva komponenty a může se hrát.

Cíl hry

Cílem hry je najít myš, který je schovaná v některé z děr. Hráči postupně za pomocí tyčinky zkouší, kde by myš mohla být. Vyhrává ten, komu z díry zazní písknutí.

Pravidla hry

  1. Hráč hodí kostkou. Podle čísla na ní zjistí, kolik má pokusu na zjištění, kdy myš přebývá (1, 2 nebo 3 pokusy).
  2. Hráč strčí tyčinku do vybrané myší díry. Pokud se nic neozve, myš zde není. Pokud uslyší písknutí, vyhrává, protože myš byla nalezena.
  3. Hráči se postupně střídají, dokud není myš objevena.
  4. Pokud chcete hrát další hru, stačí s krabicí trošku zatřást. Myš se přesune do jiné díry a hledání může opět začít.

Celkové hodnocení

Hra je jednoduchá, takže ji zvládnou hravě i menší děti. Oficiálně je od 3 let, ale pokud jsou děti šikovné, mohou vyzkoušet i dříve. Hru můžete hrát také s kamarády, babičkou či dědečkem, protože pravidla jsou jednoduchá a snadno pochopitelná.

Ve hře jde hlavně o náhodu, takže nečekejte žádné strategie a složitosti. Jedná se spíše o oddychovku, která neurazí (ale na druhou stranu ani nijak extra neohromí). Hra je odehrána za chvilku, ale stačí zatřást a můžete jet další kolo. U nás ji někdy hraje Beky i sama – vždy zatřese krabičkou a pak zkouší, kde je myška ukrytá.

Hra je aktuálně v Tescu ve výprodeji a můžete ji pořídit za necelých 90 Kč.


Podrobnosti

— Cena: 90-350 Kč
— Počet hráčů: 2-3
— Věk hráčů: od 2-3 let
— Doba hraní: 10 minut
— Výrobce: Piatnik

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments