ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Dřevěnice u vleku (Beskydy)

Minulý týden jsme byli na dovolené na horách. Tentokráte jsme nejeli nikam daleko, ale vyrazili jsme do Beskyd, konkrétně na Horní Bečvu. A zde jsme narazili na super ubytování – baby friendly, hned vedle lyžařského vleku, s vlastním parkováním a bohatým vybavením pro děti včetně dětského koutku a mnoho dalšího. Takž pokud plánujete výlet do Beskyd, rozhodně čtěte dále.

Popis ubytování

Celá chaloupka je obložena dřevem, takže vypadá fakt stylově. Nachází se v ní dva apartmány se samostatnými vchody. První je malý pro 2 osoby (+ 2 přistýlky). Druhý apartmán je pak větší a tam jsme byli ubytování my (jeli jsme ještě s rodinou, tak nás bylo více, jinak by nám v pohodě stačil i ten menší). Třetí dveře pak vedou do malé místnosti, kde je možné si v zimě uložit lyže, boby a další zimní vybavení, v létě zase kola a podobně.

Náš apartmán byl dvoupodlažní. V přízemí se nacházela chodba, kde bylo možné si odložit bundy či boty a bylo zde také samostatné WC s umyvadlem. Dále se pak vstupovalo do kuchyně, která byla propojená s velkým obývacím pokojem.

Kuchyně byl plně vybavena včetně špíže, lednice, trouby nebo myčky na nádobí. Součástí byl i stolek s 5 židlemi a dětská jídelní stolička. Nádobí zde bylo opravdu hodně (i dětského), což mě překvapilo. Dále se mi moc líbilo i bezpečností vypínání trouby a sporáku – na lince byl vypínač jako na světlo a tím bylo možné celou troubu a sporák vypnout. Vzhledem k tomu, že jsme měli na ubytování 3 zvídavé děti, které kolem trouby často kroužili, jsme to fakt ocenili.

Hned vedle jídelního stolu byla velká pohovka, kde se také mohli případně 2 lidé vyspat. A naproti pak televize a schody nahoru.

U schodů byla škoda, že zde nebyla žádná zábrana, aby na ně děti nelezly. Ale chápu, že ubytování není jen pro děti, takže jim zase nemůže být přizpůsobeno úplně vše.

Naproti schodům v první patře se nacházel dětský koutek, kde bylo spoustu panenek, kočárek, polohovací lehátko pro malé miminka, domeček, kuchyňka, plyšáci, autíčka, puzzle, stoleček s židlemi a mnoho dalšího. Pro starší pak byl připraven stolní fotbálek. Naše děti si zde hodně vyhrály nebo si hračky natahaly dolů, takže byly fakt spokojené.

V prvním patře byly také 3 pokoje k ubytování. Celková kapacita byla 12 lůžek a k tomu 2 dětské postýlky. V každém pokoji nechyběla skříň a noční stolek, ve větších pokojích pak byla součástí i televize.

V horním patře se nacházela také velká koupelna, kde byla kromě WC a sprchového koutu i infra sauna pro 6 osob (v menším apartmánu pak jen pro 2 osoby). Na sauně se dala snadno nastavit vyšší i nižší teplota, takže jsme ji po venkovních zimních radovánkách využívali i s dětmi (a těm se moc líbila, protože to bylo opět něco nového, co doma jen tak nemáme).

K ubytování patří i terasa a zahrada, na kterou se dá vyjít přímo z obývacího pokoje. V létě je zde i posezení a malé dětské hřiště pro děti (domeček, klouzačka aj). Našim dětem v zimě ale bohatě stačilo, že zde byl malý kopeček na boby a spousta sněhu.

Okolí ubytování

Jedním z našich požadavků bylo, aby byl v blízkosti vlek. A to dřevěnice vyplnila na 100 %. Stačilo totiž projít pár metrů a hned jste se ocitli na sjezdovce Rališka, kde je i půjčovna zimního vybavení pro děti a dospělé nebo instruktoři, kteří děti naučí lyžovat. Nechybí ani sedačková lanovka nebo dětský lyžařský vlek. Hned vedle pak byl svah, kde se dalo i sáňkovat a bobovat.

Jediná nevýhoda bydlení tak blízko u sjezdovky byla ta, že při otevřeném okně šly trochu slyšet sněhová děla a rolby, které v noci na sjezdovce pracovaly. Naštěstí ale brzo napadlo hodně přírodního sněhu, takže zasněžování nebylo třeba.

Lyžařská areál Rališka je lyžaři celkem vyhledávaný, a tak nedaleko našeho ubytování bylo hned několik možností, kde jsme si mohli zajít i na jídlo, kdyby bylo třeba. Pár minut cesty od dřevěnice byla také přehrada, kde jsme si udělali procházku (šlo se navíc kolem výběhu oveček, což bylo opět něco pro děti). Pro běžkaře jsou v okolí i různé trasy. Ty jsme osobně nevyzkoušeli. Sice někteří z rodiny měli běžky sebou, ale nějak nebyl ani čas vyrazit.

Celkové hodnocení

Ubytování se nám moc líbilo, a to nejen lokalitou, ale také službami a vybavením. Strávili jsme zde celkem 5 dní a za tu dobu jsme jen jednou vyjeli autem pryč (na oběd do Horní Bečvy), jinak jsme se skvěle zabavili i v dřevěnici a okolí. Vzhledem k tomu, že u nás v Ostravě letos ještě pořádný sníh nebyl, děti si ho pořádně užívaly – stavěli jsme sněhuláka, bobovali a podobně.

Majitelé byli moc příjemní, bydleli ve vedlejší vesnici a přijeli, kdykoli bylo třeba. Celá chalupa je nově postavena (kolaudace proběhla tuším kolem prosince 2018), takže i vybavení je ještě krásné a v top stavu. Dokonce zde najdete spoustu chytrých prvků jako například podlahové topení, které majitelé byli schopni ovládat i na dálku ze svého domova, když by nám třeba teplota nevyhovovala.

Parkování přímo před ubytování jsme ocenili, obzvláště o víkendu, kdy na sjezdovku přijíždělo spoustu návštěvníků a my aspoň nemuseli řešit, kam se postavit. Snad jediné, co mi trošku vadilo, byly postele – ty v našem pokoji byly trochu rozvrzané a nespalo se mi úplně dobře, ale nutno říct, že ve třetím trimestru jsem už na takové věci celkem hodně citlivá, takže to možná byl spíše jen můj problém než vada zařízení. Jinak vše bez problémů.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě.Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments