TVOŘENÍ: Tiskneme vatovými tyčinkami a bambulkou

Kvůli nemoci jsme poslední dobou převážně doma. A abychom si ten pobyt trošku ozvláštnili, hodně tvoříme. Vyzkoušeli jsme už spoustu netradičních výtvarných technik a čerpáme hlavně z věcí, které máme běžně v domácnosti, protože do obchodu teď moc nechodíme.

Níže najdete pár tipů z našeho posledního tvoření. Beky (2,5 let) aktivity moc bavily, protože pro ní byly nové a netradiční. Navíc jsme tvoření trošku naladili na velikonoční téma a udělali z obrázku vajíčka, ze kterých lze pak udělat klidně nějakou domácí výzdobu nebo přání. ) Aktivity jsou vhodné pro děti cca od 2 let.

Co budete potřebovat

  • tvrdý papír
  • temperové barvy
  • barevnou paletu, příp. papír
  • vatové ušní tyčinky
  • bambulky nebo korkovou zátku
  • kolíčky na prádlo

Tvoření s vatovými tyčinkami

  1. Na barevnou paletu vymáčkneme temperové barvy. Pokud paletu nemáte, můžete využít třeba silikonové formičky, vršky od pet láhví, malou misku nebo i obyčejný papír, kde barvy kápnete.
  2. Temperové barvy můžete dle potřeby zředit. My jsme přidali pár kapek, aby nám vata lépe sála.
  3. Vezmeme vatové tyčinky, namočíme do barvy a děláme dle uvážení různé tečky. Na každou barvu doporučuji novou vatovou tyčinku. Tečky jsou malé, takže doporučuji i menší plochu na tisknutí. My jsme měli třeba papír formátu A6 a na něm nakreslené vajíčko.

Tvoření s bambulkami / korkovou zátkou

  1. Začátek je stejný – opět si vymáčkneme temperové barvy na paletu nebo jiné místo a dle potřeby můžeme zředit vodou (bambulka pak lépe saje).
  2. Vezmeme si kolíčky na prádlo a pokud máte bambulky, tak je doporučuji využít (zakoupíte např. v papírnictví). Bambulky dělají hezký obtisk. Ale můžete vzít případně i korkový špunt (zátku).
  3. Namočíme bambulku nebo korek do barvy a tiskneme. Na každou barvu doporučuji novou bambulku / zátku. Bambulky i korek jsou většího průměru, takže klidně můžete zvolit i větší papír (my měli formát A5).

Výsledek můžete různě obstřihnout (my zvolili tvar velikonočního vajíčka). Můžete také obrázky obstřihnout už před tisknutím. U nás ale Beky když tiskne, tak je to všude, tak jsem ji raději nechala větší plochu a stříhala až po zaschnutí barev.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments