RECEPTY: Zdravá koprová omáčka

Koprová omáčka je další klasické české jídlo, které určitě mnozí budou znát nejen z domova, ale třeba i ze školní jídelny. My jsme doma zkusili verzi bez mouky a už jinou neděláme.

Je zdravější, dostanu při ní do Beky i trochu zeleniny a chuťově je koprovce docela podobná. Takže jestli hledáte zdravější alternativu, určitě vyzkoušejte. Vhodné pro děti od 1 roku.

Co budete potřebovat (4 porce)

  • 1 kedluben
  • 1/2 celeru
  • 1/2 jablka
  • 2-3 dcl kefírového mléka
  • cibule
  • máslo
  • kopr
  • sůl
  • bobkový list
  • kulička nového koření

Postup

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a lehce na másle osmahneme.
  2. Celer, jablko a kedluben oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibulce.
  3. Chvíli restujeme, poté zalijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list, nové koření a vaříme do změknutí.
  4. Vytáhneme nové koření a bobkový list a výslednou směs rozmixujeme.
  5. Přidáme kopr a lehce ještě provaříme.
  6. Na závěr vmícháme kefírové mléko a můžeme dochutit (sůl, příp. cukr, ale u nás nebylo třeba).

Tipy na závěr

  • Koprovku nejčastěji podáváme s bramborem nebo knedlíkem.
  • Místo vajíčka můžete udělat i maso.
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments