ČTENÍ: Zpívánky 1 (Kouzelné čtení, Albi)

Interaktivní kniha Zpívánky 1 patří do série Kouzelného čtení od Albi. Přináší celkem 12 lidových písní. Je navíc doplněna o krátké příběhy, zajímavé zvuky a kvízy v lehčí a těžší variantě.

Kniha je doporučována pro děti od 3 let. Z osobní zkušenosti ji ale využijí i mladší děti. U nás bavila od 18. měsíců, kdy přišla dcera poprvé s Albi tužkou do styku (více v článku Od kdy je vhodná Albi tužka).

Obsah knihy

Na každé dvojstránce najdeme v pravém dolním rohu navigační ikonky, které platí pro obě stránky. První ikonka ve tvaru knihy nás dostane do módu čtení. Stačí na ní najet tužkou a čtení může začít. Pokud tužkou ukážeme na postavu, řekneme nám nějaký monolog. Zvířátka vydávají zvuky a lze také číst napsaný text písničky pod obrázkem. Tužka popisuje i předměty a ostatní výjevy na obrázků (více dole ve videu).

Druhá ikonka (noty) zapřičiní, že stačí ukázat tužkou kdekoli na stránku a začne hrát daná písnička. U třetí ikonky se z tužky ozývá pouze melodie písničky (bez zpěvu). Čtvrtá ikonka (čtverec s tečkou) představuje kvíz v lehčí variantě, poslední ikonka pak kvíz v těžší variantě.

Seznam písní

  1. Jede, jede, poštovský panáček
  2. Pec nám spadla
  3. Kdyby byl Bavorov
  4. Kočka leze dírou
  5. Travička zelená
  6. Ovčáci, čtveráci
  7. Holka modrooká
  8. Skákal pes
  9. Červený šátečku
  10. Nestarej se, ženo má
  11. Já mám koně
  12. Černé oči

Formát knihy

Zpívánky 1 jsou menšího rozměru a skvěle tak padnou do ruky i mladším dětem. Mají praktický úchyt na přenášení, pevné stránky a jsou lehké. Teda ideální na cestování a do auta.

Cena knihy a dostupnost

Knihu lze zakoupit přímo v e-shopu Albi. Cena se pohybuje okolo 179 Kč. Albi tužka není součástí, je třeba ji zakoupit zvlášť. Pokud zrovna není kniha k sehnání, nevěšte hlavu. Albi většinou dělává dotisky, stačí tedy jen počkat a kniha budou zase k mání.

Celkové hodnocení

Zpívánky 1 jsou jednoduché na ovládání a přitom opravdu zábavné. Dcera z počátku jen přehrávala písničky tím, jak ukazovala kdekoli na stránku. Postupně se pak naučila ukazovat na konkrétní obrázky a začala přepínat také mezi jednotlivými módy. Nyní (19. měsíců) si už ráda poslouchá, co jednotlivé postavy povídají a jaké zvuky vydávají zvířátka. Samozřejmě do toho jsou stále populární i samotné písničky, které u nás jedou co chvíli.

Písničky jsou moc hezky nazpívané, střídají se ženské i mužské hlasy, což zní fakt dobře. Také ilustrace jsou zdařilé. Hlavně je ale celá knížka přehledná a srozumitelná i pro menší děti. Navíc se díky knize dětí učí klasické dětské písničky. My jsme tedy nadšeni , takže jsme dokoupili i Zpívánky 2 a Zpívánky 3.


Nakladatelství: Albi
Rozměr: 19x19x1 cm
Počet stran: 14
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments