ČTENÍ: Pohádkové přátelství

Kniha Pohádkové přátelství přináší příběh o vodníkovi Edovi, který je velký neposeda, všechno musí vyzkoušet a nic mu nesmí uniknout. Díky těmto vlastnostem zažívá nejedno dobrodružství. A co teprve když mu jeho rybník zamrzne? Jak to může dopadnout?

Pohádkové přátelství je další novinkou ze série Bambook, která vyšla teprve nedávno. Kniha je určena dětem od 4 let a kromě textu v ní nechybí samozřejmě ani různé doplňkové ilustrace. Tentokráte od ilustrátorky Zdeňky Študlarové.

Obsah knihy

Vodník Eda bydlí v rybníce Svět. A zde zažívá spoustu krásných i napínavých situací. Učí se například zpívat pod dohledem kosí rodinky, tak tak unikne sítím při výlovu rybníka a často také vyráží na prohlídku okolí.

Když se však vrátí z jedné takové cesty, zjistí, že jeho rybník je zcela zamrzlý. A tak se vydá do města, chodí od domu k domu a prosí lidi, jestli u nich může do jara počkat. Jenže lidé jsou na něj nepříjemní a považují to za provokaci…

Naštěstí se seznámí s hodnou fenkou Betynkou, která ho pustí do své boudičky. Jak ale takové soužití dopadne? A bude to stačit Edovi, který je společenský a stýská se mu po jeho rybníčku a žabách? Vrátí se ještě někdy zpátky? Stačí, pokud knížku dočtete do konce a vše se dozvíte!

Formát knihy

Kniha je lehká, tenká, má pevnou vazbu a je o trošku větší než formát A5.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Grada. Cena je 199 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Kniha Pohádkové přátelství přináší originální příběh o vodníkovi Edovi a fence Betynce, která zrovna čeká malá štěňátka. I když se jedná o dvě odlišné postavy, našly k sobě cestu a stanou se z nich velcí kamarádí, kteří se mají rádi, navzájem si pomáhají a zažijí spolu spoustu dobrodružství.

Knížka je vhodná pro děti od 4 let. Má velká písmena a je členěná do zřetelných odstavců, aby se dobře četla i začínajícím čtenářům. Nechybí ani ilustrace, které však nejsou na každé dvojstránce, což je škoda. Obrázky jsou ale krásné, podobné realitě a celkem mile zpracovány.

Recenze vznikla ve spolupráci s Nakladatelstvím Grada, kterým tímto děkuji za možnost se do knížky začíst a pořádně ji prozkoumat.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Ladislava Horová
Ilustrace: Zdeňka Študlarová
Rok vydání: 2020
Rozměr: 166×243 mm
Počet stran: 88
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments