KNIHA: Pekelné úkoly čertí babičky

Pekelné úkoly čertí babičky je zábavná kniha, která nabízí spoustu úkolů, hádanek, křížovek, doplňovaček, poznávaček a dalších aktivit pro děti.

Vše je s netradičním motivem čertů a pekla. A to nejen co se týče námětů, ale i celkového zpracování. Takže zde najdeme místo klasické osmisměrky třeba čertisměrky nebo různé křížovky, které se různě kroutí a podobně.

Obsah knihy

Protože je kniha určena hlavně všem čertům a čerticím, tak hned na počátku narazíte na čertovskou přísahu, kde podepsaný slibuje, že bude plnit úkoly v knize.

A pak už začíná ta pravá zábava! Třeba zaznačení a překreslení ingrediencí do guláše.

Dále děti hádají, ke kterému čertovi patří jaké oblečení. Někteří jsou totiž vysocí, jiní menší, někteří zase štíhlí, další trošku při těle…

Nechybí ani klasická křížovka nebo třeba rozmotávání čertích ocásků.

Děti také hádají rozdíly nebo třeba pátrají po zloději.

A podle několika indicií hledají tu správnou čertovskou kočku.

A co takhle nějaký originální čertovský recept? Ten samozřejmě nesmí chybět!

Již zmíněná čertisměrka.

Pro čtenáře je připraven i Luciferův dort, který mohou vybarvit a dozdobit svíčkami.

Na konci knížky najdete výsledky a správné odpovědi všech úkolů.

Formát knihy

Kniha má velikost formátu A4 a má měkkou vazbu, takže se do ní snadno vepisuje. Obal je barevný, jinak je kniha černobílá.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Grada.Cena je 199 Kč, ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji.

Celkové hodnocení

Pokud děti rády luští nebo je baví hádanky a rébusy, tak budou z knížky nadšeni. Protože úkolů je zde hodně a pokaždé jinak zpracované. K tomu ilustrace z pekelného světa, vtipné názvy a krátké příběhy…

Knížka je vhodná od 9 let a skvělé se hodí také jako dárek. Dětem přinese spoustu zábavy a navíc zjistí i pár zajímavostí z pekla a života čertů. Obrázky jsou černobílé, tudíž si je mohou děti i vybarvit. Takže všichni milovníci pekla, spojte se a luštěte!


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Iva Gecková
Ilustrace: Drahomír Trsťan
Rok vydání: 2020
Rozměr: 207×288 mm
Počet stran: 88
Vazba: brožovaná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments