KNIHA: Naše výlety

Jezdíte s dětmi často na výlety nebo dovolené? A chtěli byste si uchovat zážitky i jinou formou než pouze fotografiemi? Pak mám pro vás tip na jednu zajímavou knížku, která je přímo dělána na plánování a zaznamenávání rodinných výletů.

Díky ní se budete moci i po letech vracet k tomu nejlepšímu, co vás na cestách potkalo. Do knihy můžete přidávat také vaše fotografie z cest.

Obsah knihy

Kniha je rozdělena na několik různých kapitol dle zaměření výletů. Ke každé kapitole je hned na úvod velká tématická mapa s tipy na výlety a soupis plánů, kam se chcete vydat. Dále následuje menší mapa, do které si můžete zaznamenat, kde všude jste nakonec byli. A poté už uvádíte informace o jednotlivých výletech. Ty jsou pořád více méně stejné.

Zapisujete:

  • datum výletu
  • odkud a kam jste jeli
  • kdo se výletu zúčastnil
  • jaké bylo počasí
  • jaké dopravní prostředky jste použili
  • kolik kilometrů jste ušli nebo ujeli
  • co zajímavého jste viděli
  • zážitky z výletu

K zápisu lze přidat i fotografii, aby Vaše poznámky byly kompletní. Ke každému tématu je možné uvést až 10 různých výletů. Ale pojďme se už podívat trochu konkrétněji.

První kapitola se zaměřuje na Pohoří a vrcholy.

Úvodní mapa s názvy hor, pohoří a jejich vrcholy.

Mapa pro označení, kde jste skutečně byli.

Zápis konkrétního výletu.

V další části na vás čekají Výlety do historie, takže různé hrady, zámky, skanzeny a jiná významná historická místa.

Třetí kapitola se věnuje výletům za vodou. Zde patří kromě sjíždění řek i výlety a dovolené u různých nádrží, jezírek, přehrad nebo pramenů.

Kniha se dále věnuje i výletům Za krásami přírody. Takže chráněné krajinné oblasti, jeskyně, obory, pralesy, parky, skály a podobně.

Samozřejmě v knize nemohou chybět ani Zajímavá města a obce.

Zajímavou kapitolou jsou sportovní výlety – lyžování, kola, brusle, skoky padákem, běh, bobové dráhy, koloběžky, létání s rogalem, motokáry, vyhlídkové lety…

A co když půjdete někde za kulturou nebo zábavou? Ano, i to do knihy patří.

Poslední kapitola pak dává možnost zapsat speciální výlety, které nešlo zařadit do jiné kategorie nebo se prostě nevešly.

Formát knihy

Kniha má tvrdé desky a je celkem tlustá. Stránky jsou totiž z tvrdého papíru a je jich 132, což je dost. Je také celkem velká (o trošku větší než formát A4), takže pojme hodně výletů a informací. Co mě trochu zarazilo, tak i těžká (má přes kilo). Ale to je asi daň za kvalitnější zpracování.

Cena a dostupnost

Knihu lze zakoupit v internetových e-shopech nebo v knihkupectví. Cena se pohybuje obvykle v rozmezí 435-520 Kč.

Celkové hodnocení

Pokud si rádi zaznamenáváte důležité mezníky ve vaší rodině, tak se vám kniha bude určitě líbit. Nabízí spoustu prostoru pro informace o výletech a vše je doprovázeno hezkými ilustracemi. Kniha je přehledná a mapy jsou také zajímavé a krásně celou knížku oživí.

Kniha Naše výlety se zaměřuje hlavně na Českou republiku, takže ji doporučuji především těm, kdo cestuji po krásách Česka. Do speciálních výletů ale můžete klidně uvést i dovolené v zahraničí.

U nás mám hlavně problém se donutit pečlivě zapisovat. Pokud ale budete v tomhle lepší než já (což asi jo), tak můžete mít po letech nádhernou památku. Kniha je vhodná také jako dárek pro rodiny s dětmi.


Vydává: Familium
Autor: PharmDr. Monika Kopřivová
Rok vydání: 2019
Rozměr: 311×258 mm
Hmotnost: 1,23 kg
Počet stran: 132
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments