ČTENÍ: Za zvířátky na farmu

Knížka Za zvířátky na farmu obsahuje krátké příběhy, básničky a písničky včetně notového zápisu. Nechybí ani jednoduché úkoly, které prověří, jak děti dávají při poslouchání pozor. Vše je s tématem zvířátek a života na farmě, což mají většinou děti rády.

Básně i písně jsou nové, originální a nejedná se tedy o žádné notoricky známé odrhovačky. Vše je navíc doplněno o nádherné a barevné ilustrace.

Obsah knihy

Hlavní děj se točí kolem farmy Kozodoj, kterou právě navštíví děti ze školky. Farmářka Pavlína a jejích syn Matěj děti provedou celou farmou a ukážou jim spoustu zvířátek – například husy, krocany, kočky, prasátka, lamy, koně, mravence, kohouta, slepice, pštrosy, králíky, oslíky, kozy, krávy, ovce aj. Děti se dozví, jak zvířátka žijí, co mají rády a spoustou dalších zajímavostí. V místním lese si pak děti zahrají také na schovávanou, vyzkouší vyrobit vlastní mýdlo a mnoho dalšího…

Jak už bylo avizováno výše, příběh je doplněn o různé básničky. Mají většinou 1-2 sloky, takže nic dlouhého, co by děti nezvládly.

Nechybí ani písničky, které si můžete s dětmi zazpívat a zahrát třeba na klavír nebo kytaru.

Na každé dvojstránce najede i několik ilustrací k tématu.

Příběhy jsou krátké, většinou mají jen 1-2 stránky.

Na konci knihy si mohou děti některá zvířátka i vybarvit.

Formát knihy

Kniha je lehká, má pevnou vazbu, klasické papírové stránky a je trošku větší než formát A5.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Grada. Cena je 199 Kč, ale často jsou slevové akce, při kterým pořídíte i levněji.

Celkové hodnocení

Kniha Za zvířátky na farmu vyšla teprve v lednu letošního roku a jsem ráda, že díky spolupráci s Nakladatelstvím Grada jsme ji mohli vyzkoušet. Kniha v sobě kombinuje různé způsoby čtení a zábavy, což se mi moc líbí. Příběhy jsou krátké a jednoduché, básničky mají chytlavé rýmy a ani písničky nejsou nijak složité. Kniha je díky tomu vhodná už od 3 let.

V knize najdete také různé bonusy jako například hru na zvířata, kterou si můžete zahrát i doma. U nás ale zaujal už samotný příběh, protože je zde krásně popsáno, co vlastně péče o zvířátka na farmě obnáší a jaké nástrahy nebo vtipné situace na farmáře často čekají.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Marcela Kotová
Ilustrace: Michal Sušina
Rok vydání: 2020
Rozměr: 165×215 mm
Počet stran: 56
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments