TIPY: Těhotenské úvazy se šátkem (+ video)

Šátků na nošení dětí máme doma několik a používali jsem je hlavně od doby, co se Beky narodila. Jeden jsem sice měla koupený i před porodem, ale nějak mě nenapadlo ho dříve použít.

Při druhém těhotenství se ale začaly celkem brzo objevovat problémy se zády a bedry, takže jsem se rozhodla vyzkoušet také vázání bříška. A musím říct, že jsem nadšená. Třetí trimestr si už bez šátku nedovedu ani představit.

Protože jste se mě někteří ptali, jak vázat, tak přikládám pár videí, kde se dá hezky inspirovat. A snad vám také pomohou – alespoň tak, jako mně.

Úvaz s dlouhým šátkem

Do tohohle úvazu jsem se zamilovala. Je pohodlný, účinný a zároveň mi přijde, že vypadá fakt hezky, takže jsem ho nosila i v 2. trimestru, kdy třeba opora nebyla ještě tak nutná, ale potěšila.

Úvaz s krátkým šátkem

Tento úvaz jsem využívala hlavně ve 3. trimestru, kdy jsem vázala často. Je totiž rychlý, snadný a máte ho hned.

Úvaz s elastickým šátkem

Při tomto úvazu se váha rozloží i na ramena, takže jsem opět využívala především v pozdějších měsících. Osobně ale elastické šátky moc nemusím, takže jsem ho používala jen zřídka.

Úvaz s RS (ring sling)

Vlastní RS nemám, takže jsem tento úvaz vyzkoušela jen párkrát. Líbilo se mi ale, že po navázání jsou hezky skryté cípy šátku a nevznikne ani žádná boule od uzlu, takže se skvěle hodí i pod oblečení.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments