HRANÍ: Cink! Junior

V poslední době Beky hodně chytly deskové a karetní hry, tak jsem se rozhodla rozšířit naší sbírku. Deskovky hrajeme každý večer před spaním, někdy i přes den, a tak se nám těch našich pár her už ohrálo. Navíc se Beky (2r8m) dostává do věku, kdy hrám trošku více rozumí, tak jsem toho chtěla využít a pořídit i něco trošku složitějšího.

Jednou z her, kterou jsme na doporučení koupili, je Cink! Junior. O jejím pořízení jsem se rozhodla až na poslední chvíli, rozhodně nepatřila mezi mé favority. Ale zjistila jsem, že není moc drahá, byly na ní pozitivní recenze, a tak jsem ji přiobjednala (aspoň jsem ušetřila na poštovném). A ještě, že jsem tak učinila. Protože Beky zatím zaujala nejvíce!

Obsah balení

  • 56 karet
  • 1 zvoneček
  • pravidla hry

Každá karta má na sobě obrázek klauna, který je v jedné z 8 barev (fialová, zelená, šedá, černá, modrá, žlutá, oranžová, růžová). A vždy platí, že v každé barvě existuje 1 klaun, který se mračí, ostatní se usmívají.

Pravidla hry

1. Zvoneček postavte doprostřed stolu, aby na něj všichni hráči dosáhli.
2. Zamíchejte karty a všechny rozdejte rovnoměrně mezi hráče.
3. Každý hráč si položí svůj balíček před sebe tak, aby karty s klauny byly směrem dospodu.
4. Hráči postupně odkrývají ze svého balíčku horní kartu a pokládají ji před sebe na stůl.

5. Jakmile se objeví na kartách stejný obrázek (tzn. klaun ve stejné barvě a se stejným obličejem – úsměv nebo zamračení), hráči se snaží co nejrychleji zazvonit na zvoneček.
6. Kdo tak učiní jako první, získá všechny odkryté karty. Ty si pak uloží dospodu svého balíčku.
7. Pokud někdo zacinká ve špatném okamžiku, musí dát každému protihráči 1 svou kartu.

8. Hra končí ve chvíli, kdy jednomu či více hráčům dojdou karty. V tom případě protihráči dohrají kolo, kdo zacinká, vezme poslední karty a poté se spočítá, kolik kdo má karet. Ten s nejvyšším počtem vyhrál.

Cena a dostupnost

Hru koupíte v hračkářství, knihkupectví nebo v různých e-shopech. My ji máme napříklade ze Sevtu.

Celkové hodnocení

Hra je oficiálně doporučována od 4 let, takže jsem spíše počítala, že vyzkoušíme a případně odložíme. Ale Beky si ji zamilovala a nedá na ní dopustit. Když si má sama vybrat, co budeme hrát, přijde s Cink!

Pravidla i ve svých necelých 3 letech pochopila hned. Někdy je trošku problém s udržením pozornosti, takže ji musíme upozorňovat stylem „podívej, co teď dá tatínek za kartu, nebude náhodou stejná“ a podobně. Ale jinak ji zvládá hezky, cinkání ji baví a často i vyhrává.

Hra je rychlá, obvykle ji máme do 10-15 minut odehranou. Krabice je menší, takže se hra hodí i na cestování. Za ty peníze určitě parádní počin, u kterého si procvičíte hlavně postřeh a rychlost.


Podrobnosti

— Cena: 220-350 Kč
— Počet hráčů: 2-3
— Věk hráčů: od 4 let
— Doba hraní: 15 minut
— Výrobce: Piatnik
Sdílet na Pinterestu

Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš
Tomáš
1 rok před

Na dva zamračené klauny se necinká, i když mají stejnou barvu.