ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Zábavní park Krokodýlek (Olomouc)

Krokodýlek v Olomouci je označován za největší rodinný zábavní park na Moravě, tak jsme se rozhodli ho pořádně otestovat. Přeci jen v zimě je možností na výlety méně, a tak nám to přišlo jako vhodná příležitost.

Vybrali jsme si k návštěvě nedělní dopoledne a byla to dobrá volba – lidí nebylo moc, takže jsme si mohli vše v klidu projít. Když jsme kolem poledne odcházeli, návštěvnost už byla mnohem větší. Dokonce se stává, že někdy odpoledne je už plno, takže jsme vyrazili raději hned po snídani.

Co v zábavním parku najdete?

Pirátská loď
Dominantou celého zábavního parku je určitě pirátská loď, které jsme si všimli hned po příchodu. Je velká, dřevěná a vypadá opravdu jak skutečná. Má dvě podpalubí – v jednom jsou plastové balonky a ve druhém minikino, které je tvořeno televizní obrazovkou a polštářky, ze kterých děti mohou sledovat různé pohádky. Na lodi se pak nachází i kormidlo, dalekohled nebo třeba siloměr, který ukáže, jak velkou sílu máte.

Plavba na moři (lodičky)
Přímo pod lodí se pak nachází doopravdická voda simulující moře a na ní i dva druhy lodiček – jedny pro malé děti, druhé pak pro větší. Nejnižší možný věk jsou ale 3 roky, takže jsme vlastně osobně nevyzkoušeli. Ale pár dětí se zde prohánělo a vypadalo to, že se dobře baví.

Dělová aréna
Tato atrakce pobaví určitě nejen děti, ale i dospělé. Rozkládá se na druhé straně od lodi a jedná se v podstatě o malou arénu, kde jsou umístěna speciální děla na balónky. Děla se dají různě otáček a stačí do nich jen vložit balónek, zmáčknout knoflík a už střílí, takže to zvládnou i menší děti. Dvě děla jsou pak schovaná i pod lodí. V aréně jsou i plastové kostky, ze kterých si můžete postavit třeba chránící zeď. My je využili spíše k tomu, aby se na ně Beky postavila a byla výš – pak se ji mnohem lépe střílelo.

Zóna pro nejmenší
Pokud máte menší děti, tak vás určitě potěší, že je pro ně vytvořena speciální zóna, kde je více klidu a nechybí samozřejmě ani pár atrakcí jako mini labyrint, klouzačka, domeček, dětský kuchyňka, balónky, kostky a mnoho jiného. Toto místo je oficiálně do 4 let, ale myslím, že čtyřleťáky už bavit fakt nebude. U nás si to Beky ve svých 2,5 letech párkrát prošla a sama šla raději jinam (a to je ten typ, který nemusí moc kolektivy a nejraději je blízko nás).

Strašidelná jeskyně a horolezecká stěna
Tato atrakce je naopak spíše pro starší děti. V jeskyni si děti mohou vyzkoušet něco jako stezku odvahy, na které je čeká spousta překvapení. K dispozici je i tajný telefon, kterým se dá předat zpráva na loď. Hned vedle je pak horolezecká stěna, která je vysoká 8 m. Zde mohou šplhat jak děti, tak dospělí. Při naší návštěvě zde pobývala i instruktorka, takže není nutné mít předchozí zkušenosti, což je super.

Nafukovací puding
Takhle atrakce mi přijde trošku jako klasika, setkali jsme se s ní už v mnoha dětských a zábavních centech. Jedná se v podstatě o nafukovací „polštář“, na kterém děti mohou skákat. Kolem jsou nafukovací bariéry, aby nevypadly.

Nafukovací krokodýl
Beky mnohem více zaujal nafukovací krokodýl, což byl multifunkční skákací hrad. Pokud jste vlezli krokodýlovi do tlamy, mohli jste vylézt nahoru a z druhé strany se sklouznout po klouzačce. Na boku pak byly různé nafukovací zvířátka, na kterých jste si mohli zaskákat. Občas se krokodýlí tlama zvedla a na chvilku zavřela, což bylo pro děti zpestření (Beky se ale v tu dobu neodvážila, celkem se toho bála – chodila jen jakmile byla tlama dole).

Motorová dráha
Opět atrakce, která potěší děti i dospělé. K dispozici bylo několik vozidel (převážně motorek), na kterých mohli s menšími dětmi jezdit klidně i rodiče. Takže Beky vyzkoušela svou první moto jízdu. Zde jsme teda museli navíc zaplatit 10 Kč/2 minuty jízdy, jinak byly atrakce vesměs zdarma.

Velká prolézací klec
Úplně vzadu pak byla velká pětipatrová klec plná nejrůznějších atrakcí – prolézačky, tunely, klouzačky, schody, trapmpolíny… Vyřádili se zde děti i dospělí.

Lanové centrum
Nad motokárami je lanové centrum, které Beky strašně lákalo, ale vstup byl až od 6 let, tak jsme to raději nepokoušeli. Zde už s dětmi dospělí nemohli (respektive na překážce mohl být jen 1 člověk), takže by to asi stejně nezvládla. Ale pro starší děti určitě zajímavý prvek. Dráha není moc dlouhá a vidí z ní hezky na celý park.

Trampolíny
Pro děti i dospělé bylo připraveno 5 trampolín. Ke každé byl malý otvor na vcházení, takže jste se nemuseli být, že by dítě někam vypadlo.

Fotbalová aréna
Pro milovníky míčových her, hlavně fotbalu, pak byla připravena speciální aréna, kde měli branky a mohli dle libosti kopat. Aréna byla uzavíratelná a ohraničena sítí, takže míč nevypadl a nikoho zde hráči neohrožovali.

Doplňující atrakce
Kromě uvedených atrakcí v zábavním parku najdete také kolotoč, různé houpačky nebo vzdělávací a pohyblivé prvky na zdi.

Občerstvení
Přímo v zábavním parku je občerstvení, kde nabízí kromě pití také jídlo – například medovník, pizzy nebo dokonce i klasické polední menu. K posezení pak slouží jednak stolečky mezi barem a hernou, ale také salón, kde si můžete jídlo vychutnat ve větším klidu.

Z nabídky jsem ale byla upřímně zklamaná. V takových velkých dětských centrech je i občerstvení obvykle přizpůsobeno dětem, což zde ale moc nebylo. Chyběl mi třeba nějaký pořádný stoprocentní džus pro děti nebo alespoň jiné pití než jupíky (nebo jak se to jmenuje) v plastové láhvi, které nejsou nic zdravého. Vyzkoušeli jsme medovník, který se dal, ale nebyl nic extra. Každopádně latté i presso teda bylo nic moc, navíc latté jen do půlky sklenice.

Původně jsme si zde chtěli dát i oběd, ale raději jsme to vzdali. Za stejnou cenu, co zde byla malá pizza, jsme si dali přes ulici pořádně, kvalitní a moc chutné jídlo.

Praktické informace

Zábavní park Krokodýlek najdete v Olomouci. Přímo před budovou je velké parkoviště, kde se dá zdarma zaparkovat. Otevřeno je denně od 10 hodin. Vstupné je buď celodenní, hodinové nebo zvýhodněné dvouhodinové. My si zaplatili poslední možnost a myslím, že to akorát stačilo. Šli jsme v neděli ráno hned na 10 hodin, odkud ještě nebylo tolik lidí a pořádně jsme si to užili. Cena se pohybuje od 109 Kč/dítě/hodina, dospělí pak platí od 59 Kč/hodina.

V zábavním parku je k dispozici uzamykatelná šatna, kde si můžete nechat své věci. Doporučuji vzít si sebou i přezůvky – do herny v botách nemůžete a u stolečku na kafe zase byla od země dost zima, protože zde nebyly na zemi pěnové čtverce jako v herně. Takže jsme se museli pořád zouvat a obouvat.

Pro děti jsou připraveny speciální toalety, kde mají dětské wc a nižší umyvadla. Nechybí ani přebalovací místnost, pokud vyrazíte s nejmenšími, takže v tomhle směru zázemí super!

V zábavním parku se pořádají i oslavy na míru. Na hostinu je pak vyhrazena speciální místnost, aby vás ostatní hosté nerušili.

Celkové hodnocení

Zábavní park Krokodýlek je laděn stylově do námořnického téma, což vypadalo moc hezky. Atrakcí je zde opravdu hodně, takže se určitě na 2-3 hodiny zabavíte. Trochu nás zklamalo občerstvení, na tom by se dalo určitě zapracovat. Ale jinak je park dělaný opravdu hezky. U náročnějších atrakcí (horolezecká skála, motorky, lodičky ) byli k dispozici vždy animátoři, kteří vše ukázali a pomohli, což bylo skvělé.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments