ČTENÍ: Srdíčkové básničky

Srdíčkové básničky nejsou jen obyčejnou knížkou. Kromě čtení dětem přináší i zábavu v podobě lepení obrázků a další doplňkové aktivity, které zpříjemňují čtení a pomáhají také v lepším porozumění textu. Vše je doplněno o pestré a jednoduché ilustrace, které kreslila přímo autorka knížka Dagmar Šimková.

Obsah knížky

V knížce najdete celkem 17 básniček o zvířátkách. Básničky jsou nápadité, originální a snadno zapamatovatelné. Jsou psány normálním moderním jazykem – nenajdete zde žádná zastaralá slova, která třeba děti neznají. Naopak je vše hezky jednoduché a pro děti dobře vyslovitelné.

Všechny básničky jsou napsány velkými tiskacími písmeny, takže podporují genetickou metodu čtení, což je moderní způsob, při které mají děti pocit, že čtou rychle a zároveň lépe porozumí textu a souvislostem.

Každá básnička je doplněna o obrázky, které dítě vedle jednotlivých veršů může lepit. Obrázky jsou zalaminované, takže jsou celkem odolné. Lepí se pomocí suchých zipů, tudíž to zvládne i menší dítě. U některých obrázků jsem musela trošku přemýšlet, jestli je lepíme správně. Ale Beky kupodivu stačí, když začnu verš číst a hned ví, který obrázek tam patří. Takže to děti asi vnímají jinak.

Na každé dvojstránce je navíc někde schované malé srdíčko, které mohou děti hledat.

Formát knížky

Knížka mě překvapila svou velikostí. Když jsem viděla úvodní video a fotky, čekala jsem menší knížečku. Ale je naopak celkem velká (22 x 22 cm – viz porovnání s citronem). Naštěstí je zároveň i lehká. Má kroužkovou vazbu a kvůli obrázkům je trošku širší.

Cena a dostupnost

Kniha stojí celkem 480 Kč a zakoupit ji můžete na www.hraveknihy.cz.

Celkové hodnocení

Srdíčkové básničky rozvíjí zábavnou formou nejen verbální dovedností dětí, ale také jemnou motoriku. Není to tedy jen obyčejná knížka, ale zároveň i tak trochu hračka. Obrázky jsou moc hezké, barevné a jde z nich snadno poznat, o jaké zvířátko se jedná. Nám se líbila, obzvláště kvůli zvířátkům, které jsou u nás prostě top.

Knížka je vhodná pro batole i začínající čtenáře (mladší školáky), takže vám vydrží na dlouho.


Autor a ilustrace: Dagmar Šimková
Rok vydání: 2019
Rozměr: 22×22 cm
Počet stran: 36
Vazba: kroužková

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments