ČTENÍ: Jak zvířátka chodí spát

Přišlo nám několik krásných kousků díky spolupráci s Nakladatelstvím Kazda. Jedno z nich je leporelo Jak zvířátka chodí spát. Myslela jsem, že ho nechám hlavně miminku, které se má za pár týdnů narodit, přeci jen je to knížka hlavně pro mladší děti. Ale Beky (2,5 let) ho zabavila a nedá ho z ruky.

Obsah knihy

V knížce je znázorněno několik zvířátek se svou maminkou či tatínkem, které se chystají spát. V krátké básničce je pak uvedeno, jak rodiče zvířátko uspávají. Básničky jsou milé, jednoduché a hezky vyjadřují, co se děje na obrázcích, takže už nemusíte vymýšlet žádný další příběh.

Setkáme se zde s tátou lvem a lvíčátkem…

… s mámou myší a malou myškou…

…s opičí maminkou a jejím děťátkem…

… se sovou a malou sovičkou….

…. s kocourem a koťátkem….

… s paní Ježkovou a jejím ježečkem…

… a na konci i s lidskou maminkou, která také uspává své dítko. Nechybí přitom všechna zvířátka, která byla na předchozích stránkách. Vše je také shrnuto v delší básničce.

Formát knihy

Knížka je menší (viz porovnání s klasickou pastelkou) a má pevní stránky, jak bývá u leporel zvykem. Je lehká, a tak se i malým dětem dobře drží i otáčí.

Cena a dostupnost

Knihu lze zakoupit přímo v Nakladatelství Kazda, kde ji mají běžně za 169 Kč. Pokud použijete slevový kód guzin10, můžete získat navíc slevu 10 %. Akce platí na celý sortiment Kazdy, včetně již zlevněného zboží.

Celkové hodnocení

Knížka je moc milá a má nádherné barevné ilustrace. Celkově je to roztomilé dílo, které se malým čtenářům bude určitě líbit. Opičky se krásně usmívají, myška se culí, když ji maminka zpívá, malá sova se tulí k mamince, kočička zase k tatínkovi… Beky byla nadšená. Je celkem kontaktní, a tak se ji moc líbilo, že se i zvířátka mají v knížce rády a usmívají se.

Knížka není moc obsáhla, ale to malým dětem určitě nevadí. Alespoň ji zvládnou celou prohlédnout. Oficiálně je doporučována od 18 měsíců, ale myslím, že potěší i mnohé roční děti. Vhodná je nejen před spaním, ale i na běžné čtení.


Vydává: Nakladatelství Kazda
Autor: Marina Rachner, Anne-Kristin zur Brügge
Rok vydání: 2013
Rozměr: 170×170 mm
Hmotnost: 200 g
Počet stran: 16
Vazba: leporelo

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments