ČASOPISY: Princezna, Barbie, My Little Pony, Littlest Pet Shop

V rámci spolupráce s nakladatelstvím Egmont jsme se dostali k několika časopisům pro děti (Princezna, Barbie, My Little Pony a Littlest Pet Shop). Mnohé z nich jsem už zahlédla v obchodě (všimla jsem si jich hlavně díky dárkům, které jsou součástí), ale nikdy jsme je nečetli. Tak jsem ráda, že nyní můžeme mít pár kousků doma a mohu vám je také pořádně představit.

Trošku mi vrtalo hlavou, o čem takové časopisy vlastně můžou být. Postavy jakžtakž známe, ale vůbec mě nenapadlo o nich vydat časopis. Očekávala jsem nějaký příběh, plakát a hotovo. Časopisy jsou ale mnohem obsáhlejší a zábava je v nich různorodá.

Disney Princezna

Časopis je plný princezen od Disneyho – Šípková Růženka, Popelka, Sněhurka, Pocahontas, Tiana, Locika, Mulan, Ariel, Bella, Merida… Tyto postavy přináší čtenářům kreativní zábavu v podobě různých úkolů, vybarvování obrázků, hádanek či doplňovaček. Nechybí ani příběhy a vzdělávací aktivity zaměřené na počty, barvy apod. V časopise jsou představovány také jednotlivé postavy, o kterých se tak můžete dozvědět různé zajímavosti.

Dcera je milovník Disneyho Princezen, takže u ní tento časopis zabodoval. A já se konečně začala trochu orientovat v těch všech princeznách. Součástí balení byl i dárek – maska od Popelky a žezlo pro princeznu. Dárky bývají součástí každého balení a jsou různé – například doplňky pro princezny, dopisní papíry, princeznovský mobil, královské prsteny a spoustu dalšího.

Oficiálně doporučovaný věk je 3-7 let, s čímž souhlasím. My vyzkoušeli když měla Beky 2,5 let a některé úkoly ještě úplně nezvládala. Ale příběhy, doplňovačky a různé vybarvování ji hodně bavilo.

Počet stran: 32
Rozměr: 208 x 278 mm
Periodicita: měsíčník

Barbie

Kdo by neznal panenku Barbie? Tato již legendární postava provází čtenáře dalším časopisem. Je zde jak v kreslené formě, tak počítačově zpracovaná, kdy vypadá skoro jako živá. Pro děti jsou opět připraveny různé úkoly, hádanky, kvízy, kreslení, vybarvování, fotopříběhy, soutěže nebo velké plakáty. Najdete zde dokonce i recept s fotopostupem nebo nápady, co s dětmi dělat ve volném čase.

Časopis mi přijde trochu více komixový a je samozřejmě hlavně růžový. Obrázky jsou moderní, někdy kombinované s reálnými fotografiemi. Součástí jsou rovněž dárky. My třeba dostali foťák, malovátka a k tomu sadu na vytvoření oblečení. Dárky jsou ale různé – například Barbie mobil, taštička, korunka, gymnastická stuha aj.

Oficiálně doporučovaný věk jsem nikde nenašla, ale osobně mi časopis přijde vhodný spíše pro předškoláky a hlavně školáky, kterým třeba může pomoci na začátek čtení. Textu není tolik, ale je hezky barevně a graficky zpracován. K tomu navíc téma Barbie, což je pro mnohé holky velké lákadlo.

Počet stran: 32
Rozměr: 208 x 278 mm
Periodicita: měsíčník

My Little Pony

Další časopis je určen pro milovníky barevných poníků z Ponyville. V časopise najdete hned několik plakátů, hádanky, fotopříběh, omalovánky, zábavné a vzdělávací úkoly, labyrinty i tipy na tvoření a výtvarné aktivity, což v předchozích časopisech moc nebylo.

Časopis je hodně barevný a pestrý. I zde je součástí každého čísla dáreček. My obdrželi sadu barevných gumiček. Dárky ale bývají různé – třeba doplňky na ples, notýsek, tajný deníček, figurky a jiné.

Opět jsem nenašla oficiální věkového doporučení, ale časopis mi přijde jednoduchý a vhodný i pro menší děti, takže cca od 3 do 7 let.

Počet stran: 24
Rozměr: 208 x 278 mm
Periodicita: měsíčník

Littlest Pet Shop

V posledním časopise se setkáváme se zvířátky z Littlest Pet Shop. Časopis obsahuje různé hádanky, plakáty, příběhy, vybarvování, komixy, zábavné testy, inspiraci na tvoření s přesným postupem, vystřihovánky a jednoduchý recept, která si můžete doma vyzkoušet. Dokonce zde najdeme i hru, kterou si můžete zahrát s figurkami a kostkou.

Časopis hraje všemi barvami, takže je hezky pestrý. Kromě zábavy se zde vždycky dozvíte také něco zajímavého o zvířátkách. Součástí každého čísla je rovněž dárek – postavička z Little Pet Shop nebo magnet se zvířátkem. My získali postavičku.

Oficiální věkové doporučení jsem nenašla, ale stejně jako u Little Pony platí, že je časopis jednodušší, obsahuje spoustu obrázků a je proto vhodný i pro menší děti, cca od 3 let.

Počet stran: 24
Rozměr: 208 x 278 mm
Periodicita: dvouměsíčník

Kde koupit a za kolik?

Časopis můžete zakoupit v novinových stáncích nebo ve větších obchodech typu Tesco, Hruška a podobně. Cena za jedno číslo včetně dárku je 79,90 Kč. Je možné také objednat předplatné, při kterém je pak cena jednoho čísla levnější (67,90 Kč). Podrobnější informace k objednání najdete zde.

Celkové hodnocení

Časopisy Princezna, Barbie, My Little Pony, Littlest Pet Shop přináší dětem spoustu zábavy. A není to jen o barevných obrázcích a pohádce, jak jsem se mylně domnívala. V časopise totiž najdeme spoustu aktivit, které jsou koncipovány tak, aby nejen zabavily, ale také podpořili rozvoj a učení dětí, což mě moc potěšilo a ani jsem to nečekala.

Každý časopis je jiný, a to nejen z hlediska téma (respektive hlavních postav), ale především i v oblasti aktivit, které časopis nabízí. U všech platí, že zde najdeme zábavné či poučné příběhy, hádanky nebo luštění. Někde ale najdeme navíc recepty, inspiraci na tvoření, jinde zase vystřihovánky, zábavné kvízy a mnoho jiného. Myslela jsem si, že si budou časopisy hodně podobné, ale obsah je fakt různý.

Trošku mě zarazila cena, která mi přijde vysoká. Ale jak jsem pak zjistila, ke každému časopisu je vždycky součásti alespoň 1 dárek (někdy i více). A některé dárky jsou fakt pěkné a hodnotnější, že cena vlastně odpovídá. Dárky nemusíte dětem dávat hned. Já třeba některé schovala a pak jsem z nich na Vánoce udělala Beky takový „balíček pro princezny“, kde měla korunku, žezlo, různé doplňky a moc se jí to líbilo (a já měla z krku jeden dárek).

Časopisy jsou skvělé i pro začínající čtenáře, protože oblíbené postavy jsou krásnou motivací, aby děti četly, luštily nebo něco vymýšlely. Takže pokud máte doma školáka, kterému se číst nechce, určitě vyzkoušejte časopis s jeho oblíbenými hrdiny (vydavatelství Egmont má ještě spoustu dalších časopisů s dětskými hrdiny, takže se snad trefí do noty každému).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments