TIPY: Papírové betlémy pro děti

O Betlémech jsem se na blogu, Facebooku i Instagramu zmiňovala už několikrát. Nyní přináším souhrn těch nejlepších, které u nás v rámci letošních Vánoc určitě využijeme. Prozatím u nás frčí hlavně papírové, takže se zaměřím především na ně.

Když jsem byla malá, betlémy mě hodně bavily, protože jsem si díky ním mohla lépe představit, jak to s Ježíškem vlastně bylo. A ráda bych tuto tradici držela i pro Beky, tak uvidíme, jestli ji to zaujme.

Betlém Josefa Lady

Tento betlém jsme koupili už loni (kompletní recenze zde). Má spoustu figurek s postavami osob i zvířátek, vše ve stylu Josefa Lady, takže krásně barevné, pestré a pro děti poutavé. Betlém je vyroben z tvrdšího kartonu, takže je celkem odolný (Beky si s figurkami hrála nebo je aspoň pořád někde přenášela a přežily bez úhony).

Každá postava má svůj podstavec, díky čemuž vydrží stát. My ho měli loni postavený na televizní skříňce vedle stromečku. Beky si s postavičkami dělala i takové své „divadlo“.

Cena: 108 – 159 Kč
Kde koupit: DM drogerie (149 Kč), knihkupectví, papírnictví, e-shopy

Betlém z časopisu Puntík

V prosincovém čísle Puntíku (které je stále v prodeji) jsme narazili na další krásný betlém pro děti. Je z tvrdého papíru, ale nejedná se o karton, takže není sice tak odolný, ale za ty peníze na jednu sezonu super. Ilustrace jsou moc krásné a hlavně – v betlémě jsou i zvířátka typu kočka, pes apod., které budou znát i nejmenší děti.

S betlémem jde hrát také stínové divadlo – postavy můžete například nalepit na špejli nebo jen tak s nimi pohybovat.

Cena: 39 Kč
Kde koupíte: stánky PNS, velké obchody typu Tesco aj.

Betlém pro Albi tužku

Pokud jste fanoušci Kouzelného čtení a vlastníte Albi tužku, tak by vás mohl zaujmou i betlém, který byl vydán loni jako novinka (recenze zde). Dá se otevřít a postavit pod stromeček. Je z tvrdého papíru, ale opět se nejedná o karton, takže kdo ví, jak dlouho vydrží.

Ilustrace jsou ve starém stylu, takže doporučuji spíše pro starší děti od 3-4 let. Pokud děti na betlém ukáži tužkou, postavy vydávají zvuky nebo se o nich něco zajímavého dozvíme, takže se opět nejedná jen o betlém, který byste někde položili a hotovo. Na zadní straně navíc najdete také ikony, díky kterým si můžete poslechnout hned několik vánočních koled.

Cena: 250-359 Kč
Kde koupit: hypermarkety, hračkářství, knihkupectví, e-shopy

Jaký betlém máte doma vy? Nebo tuto tradici doma nedodržujete?

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments