RECEPTY: Pečení ježci

Tohle cukroví si vybrala sama Beky, když jsme procházeli na internetu obrázky, co vše jde z jídla vyrobit. Dlouho o ježcích mluvila, a tak jsem se rozhodla, že je letos na Vánoce vyzkoušíme.

Na první pohled vlastně nejsou vůbec složití. Jen je s tím trošku piplačka. Ale výsledek předčil očekávání a až chytneme i trochu grifu, věřím, že to budou hodně fajn kousky i na oslavy. Vzhledem k oříškům a čokoládě doporučuji od cca 2 let.

Co budete potřebovat

  • 200 g másla (přip. Hery)
  • 350 g špaldové mouky hladké
  • 50 g třtinového cukru (příp. kokosový nebo obyčejný)
  • 1 vejce
  • oříšky dle chuti (mandle, lískové oříšky aj.)
  • 100 g vysokoprocentní čokolády (já dávala 82% z Lidlu)

Postup

  • Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujeme těsto.
  • Vezmeme kousek těsta, vložíme doprostřed oříšek a uděláme kuličku. Poté dotvarujeme do podoby ježka (vytvoříme čumáček).
  • Dáme na plech a pečeme na 180 °C asi 15 minut.
  • Ježky necháme vychladnout a nachystáme si čokoládu – do hrnce nalijeme vodu, postavíme do ní hrneček a do něj nalámeme čokoládu na menší kousky. Necháme rozpustit a poté do ni namáčíme zadečky a ihned obalujeme v kokosu. Na závěr špejlí vytvoříme oči a čumáček a necháme ztuhnout.
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments