RECEPTY: Banánové lívance

V poslední době jsme si hodně oblíbili lívance, které si děláme celá rodina o víkendu na snídani. Lívance si může každý dotvořit dle vlastní chuti a Beky se na to vždycky těší. Nejčastěji děláme banánové, protože jsou rychle hotové a samy o sobě příjemně sladké, i když v nich není žádný cukr.

Lívance jsou vhodné od 1 roku dle zavedených surovin (pro mladší děti můžete použít místo kravského mléka rostlinné, například kokosové).

Co budete potřebovat (3 porce)

  • 2 banány
  • 2 vejce
  • 7 lžic mléka (kravské nebo rostlinné)
  • 6 lžic mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • olej

Postup

  • Banány rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, mléko a ušleháme (pokud nemáte rádi kousky, můžete dát vše do mixéru a zmixovat).
  • Přidáme mouku, prášek do pečiva a zamícháme. Mělo by vzniknout hustější těsto, aby nám lívance na pánvi držely tvar. Pokud je těsto moc řídké, přidejte mouku, pokud moc tuhé, přidejte mléko.
  • Na pánev dáme trošku oleje a smažíme z obou stran (cca 2 minuty, dle tloušťky těsta).
  • Na talíři dozdobíme dle vlastní chuti – marmeláda, bílý jogurt, kakao, karob, ovoce, sirup, čokoláda, šlehačka…

Tipy na závěr

  • My si nejčastěji dáváme trochu marmelády a nahoru bílý jogurt a ovoce, aby to nebylo moc přeslazené. Někdy ještě posypeme kakaem/karobem nebo přelijme javorovým sirupem.
  • V létě máme čerstvé ovoce od místních pěstitelů, mimo sezonu sem tam koupím balené maliny a borůvky v Lidlu. Ale jde to případně i bez ovoce.
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments